'Star Wars Jedi: Survivor': een must-play voor Star Wars-fans en goede opwarmer voor de aankomende serie 'The Acolyte'

'Star Wars Jedi: Survivor': een must-play voor Star Wars-fans en goede opwarmer voor de aankomende serie 'The Acolyte'

In 'Survivor' leer je al veel over de 'High Republic', het tijdperk waarin de volgende 'Star Wars'-serie zich afspeelt.

Door de jaren heen zijn er erg veel spellen gebaseerd op Star Wars verschenen. Denk aan de Battlefront- en Force Unleashed-spellen, Knights of the Old Republic en nog veel meer. Vorig jaar verscheen Star Wars Jedi: Survivor, een topspel dat veel informatie leverde over de High Republic.

In juni krijgen we het 'High Republic'-tijdperk eindelijk in live-action te zien in The Acolyte.

Verhaal
In Star Wars Jedi: Survivor speel je als Cal Kestis (Cameron Monaghan), een Jedi die de gebeurtenissen van Order 66 heeft overleefd en zich wegwijs moet maken in een wereld waarin hij constant wordt opgejaagd.

Samen met zijn bondgenoten Cere Junda, Greez Dritus en Nightsister Merrin is hij op zoek naar een veilige plek om de Jedi-orde langzaam weer op te bouwen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. Op hun avontuur komen ze sinistere figuren tegen die wel bekend zijn bij menig Star Wars-fan.

High Republic
Het avontuur van Cal Kestis en zijn crew ging in 2018 van start met het eerste spel Star Wars Jedi: Fallen Order. Zowel Fallen Order en Survivor werden goed ontvangen door spelers en critici. Ook was het tijdperk 'the High Republic' van groot belang in het spel.


Dit tijdperk werd in 2021 geïntroduceerd in de tijdlijn van Star Wars en speelt zich 500 tot 100 jaar voor de gebeurtenissen van Skywalker Saga af. Dit tijdperk is de laatste jaren uitgediept met boeken en stripboeken, maar dit jaar krijgen we ook de eerste live-action-serie die zich in de High Republic afspeelt.

The Acolyte
De serie in kwestie heet The Acolyte en verschijnt dit jaar op Disney+. Exacte details rondom het verhaal van The Acolyte zijn nog niet vrijgegeven, maar we weten wel dat het zich afspeelt tijdens de hoogtij van de Jedi tijdens de High Republic. Op de achtergrond komen er echter langzaam maar zeker duistere krachten naar boven.


Ook weten we welke acteurs de rollen van verschillende Jedi op zich gaan nemen. Opvallende namen zijn o.a. Carrie-Anne Moss van The Matrix, Lee Jung-jae van Squid Game en Dafne Keen van Logan. De achtdelige serie gaat op 5 juni in première.

NieuwsFilm

meest populair