'Spider-Man: Across the Spider-Verse'-hoofdrolspeler spreekt van schande na Oscars

'Spider-Man: Across the Spider-Verse'-hoofdrolspeler spreekt van schande na Oscars

Shameik Moore komt over als een zure verliezer nadat hij zegt 'beroofd' te zijn.

Natuurlijk zorgen de Oscaruitreikingen altijd weer voor de nodige vragen: had een andere film of acteur niet het beeldje meer verdiend dan de uiteindelijke winnaar? Shameik Moore houdt zich hier te zien ook mee bezig.

In sommige categorieën zitten behoorlijk veel toppers, dus is het geen makkelijke taak om te winnen. Dit was hetzelfde geval met de animatiefilms van dit jaar. De grote kanshebbers waren Spider-Man: Across the Spider-Verse en The Boy and the Heron, maar laatstgenoemde trok aan het langste eind.

'Onterecht'
Hoewel The Boy and The Heron alweer het zoveelste pareltje van de geweldige Ghibli studio is, vindt Moore, die in Across the Spider-Verse te horen is als Miles Morales, dit zo te zien niet terecht.

Op Twitter schrijft Moore dat ze bestolen zijn. Zo zegt de acteur: "Respect voor alle winnaars en ja, ik ben een slechte verliezer maar we hebben niet verloren. Het Spiderverse heeft een positieve invloed gehad op veel levens."

Merkwaardig
Moore vervolgt: "Wij zijn nu dan wel niet erkend door de Academy maar het leven gaat door en 'beyond' (de titel van de aankomende derde Spiderverse-film) dus maak jullie daar klaar voor!"


Hoewel sommige mensen zijn frustratie begrijpen, vinden de nodige filmfanaten Moore's reactie zeer onsportief en onterecht. Hayao Miyazaki is een legendarische filmmaker, die alle lof en aandacht en verdient. The Boy and the Heron was in de ogen van veel cinefielen opnieuw een meesterwerk van de Japanse grootheid.

NieuwsFilm

meest populair