Oscarwinnaar 'Godzilla: Minus One' krijgt bakken lof van enkele grote regisseurs

Oscarwinnaar 'Godzilla: Minus One' krijgt bakken lof van enkele grote regisseurs

Altijd lekker, achteraf nog even zo'n spreekwoordelijke veer in je bips...

Het succes kan niet op voor het vorig jaar herfst uitgekomen Godzilla: Minus One en de erkenning voor de Japanse studio Toho blijft maar doorgaan tot afgelopen zondagavond aan toe.

Niet alleen domineerde de film de box office met zijn eerste run in het buitenland, het is officieel de meest succesvolle 'Godzilla'-titel in de 70-jarige geschiedenis van de franchise en eergisteren was het weer raak.

Het prestigieuze gouden beeldje
Bij de 96e editie van de Academy Awards ontving Godzilla: Minus One de Oscar voor 'best visual effects' en kon daarmee op bakken lof rekenen.

Zo ging visionair Guillermo del Toro (Blade II, Hellboy, Pan's Labyrinth, Pacific Rim, The Shape of Water, Pinocchio) naar X om het nieuws te vieren en is horrorlegende John Carpenter (Halloween, The Fog, Escape from New York, The Thing) erg dankbaar dat hij dit nog mag meemaken.

Concurrenten hadden het nakijken
De prestatie is extra bijzonder, omdat de legendarische Kaiju het moest opnemen in een stevig rijtje tegen The Creator, Guardians of the Galaxy Volume 3, Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One en Napoleon.





NieuwsFilm

meest populair