Martin Scorsese maakt negatieve hattrick met geen Oscars voor 'Killers of the Flower Moon'

Martin Scorsese maakt negatieve hattrick met geen Oscars voor 'Killers of the Flower Moon'

Martin Scorsese heeft geen geluk bij de Oscars: al zijn laatste vier films ontvingen 26 nominaties, maar geen enkele prijs.

Er lijkt wel soort vloek te rusten op de Oscars voor regisseur Martin Scorsese. Zijn laatste vier films ontvingen 26 nominaties, maar hij won geen enkel gouden beeldje. En ook Killers of the Flower Moon was onsuccesvol bij de laatste Oscars.

Dat Scorsese en de Oscars geen gelukkig huwelijk was, was al langer bekend. Maar toen The Departed in 2007 vier Oscars won, waaronder een voor Beste Film en voor Beste Regisseur, leek het toch nog goed te komen.

Lege handen
De stijgende lijn werd voortgezet, want ook Hugo (2011) won vijf felbegeerde Oscarbeeldjes. Maar bij de afgelopen Oscaruitreiking was het toch weer een grote teleurstelling. Killers of the Flower Moon won geen enkele van de tien nominaties, net als zijn laatste vier films sinds Hugo.

Dat betekent dat hij drie films (ook Gangs of New York en The Irishman) met 10 nominaties heeft die zonder een enkele overwinning huiswaarts keerden. Wat net onder het record blijft van The Color Purple en The Turning Point die 0 uit 11 haalden.

Oscarnominatie-record
Toch is zijn algehele Oscar-nominatierecord wel indrukwekkend. Zo heeft Scorsese van zijn 18 films 102 nominaties gehad, met in totaal 21 overwinningen.



NieuwsFilm

meest populair