'True Romance': een bizarre romcom zoals enkel Tarantino kan maken

'True Romance': een bizarre romcom zoals enkel Tarantino kan maken

In Detroit steelt een nerd uit de popcultuur cocaïne van de pooier van zijn nieuwe vrouw en probeert deze in Hollywood te verkopen.

Quentin Tarantino is wellicht wel de meest bekende Amerikaanse regisseur, maar vaak wordt vergeten dat hij zijn carrière startte als scenarist. Hij bleef zelfs nog doorheen de gehele jaren negentig schrijven voor de projecten van andere regisseurs.

In 1994 schreef hij mee aan Natural Born Killers en een jaar eerder schreef hij samen met Roger Avary de romantische crime-komedie True Romance voor Tony Scott. Tarantino noemt dit steevast zijn 'meest autobiografische film'.

Plot
Een medewerker van een stripboekwinkel in Detroit wordt verliefd op een voormalige callgirl en belooft haar bezittingen op te halen bij haar extreem gewelddadige pooier, die ook een drugshandelaar is. Tijdens de daaropvolgende confrontatie wordt de mensenhandelaar vermoord en komt de kerel met de verkeerde koffer terecht, die gevuld is met cocaïne.

Het echtpaar gaat vervolgens naar Californië om de drugs te verkopen, rijk te worden en een geweldig leven te leiden, niet wetende dat de maffia een sadistische huurmoordenaar heeft gestuurd om hen op te sporen.

Topmix
True Romance werd een indie-succes en kreeg een hoge waardering voor de mengeling van actie en romantiek op een energieke, vernieuwende manier. Christian Slater en Patricia Arquette speelde dé rollen van hun carrière.


Naast hen bestond de ensemble-cast onder andere uit Brad Pitt, Samuel L. Jackson, Val Kilmer, Christopher Walken en Dennis Hopper.

Villain
De meest iconische bijrol in True Romance werd echter gespeeld door de Brit Gary Oldman die met Drexl Spivey één van de meest legendarische slechteriken wist neer te zetten.


Zijn brute pooier met dreadlocks toonde dat hij in 1993, toen hij 'pas' tien jaar in het vak zat, al een hele diverse (karakter)acteur was.

NieuwsFilm

meest populair