Eigenlijk is Ke Huy Quan de echte Oscar-winnaar en niet Robert Downey Jr.

Eigenlijk is Ke Huy Quan de echte Oscar-winnaar en niet Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. ontvangt de Oscar, maar behandelt collega-acteur Ke Huy Quan respectloos tijdens uitreiking.

De wereld reageert geschokt na de uitreiking van de Oscar aan Robert Downey Jr. Natuurlijk gunde iedereen de 58-jarige acteur zijn award, maar zoals dat ging!

Robert Downey zat volgens verschillende commentaren kennelijk in zijn arrogante rol uit Oppenheimer en Iron Man - of is het deels zelf, want hij keurde Ke Huy Quan geen blik waardig. Sterker nog: Hij behandelde de tengere Aziatische acteur als een ober. Robert griste de award uit handen van de ster uit Everything Everywhere All at Once op weg naar het podium, alsof het om een champagnefles ging.

Eigen regels
Hieronder in de YouTube-video van ABC News is dat moment opnieuw te zien. De etiquetteregels zeggen namelijk dat je degene die jou de prijs overhandigt netjes even moet bedanken, voordat je aan jouw speech begint of de andere mensen op het podium begroet. Robert was duidelijk niet respectvol of attent.

Het lag niet aan Ke Huy Quan. Hij gaf Robert Downey Jr. verschillende keren die mogelijkheid. De kleine ster was zijn vriendelijke en gedienstige zelf. Maar het ego van Robert Downey was te groot. Hij had meer aandacht voor de andere sterren op het podium, zijn Oscar en zijn speech. Zijn toespraak was overigens smalend. Daar zat niet veel positiefs aan.

Geschokte reacties
Mensen op het internet zijn dan ook in alle staten. Een kijker schreef: "Dit is precies een voorbeeld van hoe onzichtbaar Aziatische mensen voor sommigen zijn." Een andere kijker tikte: "Ik was weg van Downey. Maar iemand zo behandelen kan niet. Ik schrap hem van mijn lijst." Ook op het Instagram-account van Robert regent het commentaar van critici.



Positief zijn wel de complimenten die Ke Huy Quan op zijn Instagram krijgt. De vriendelijke ster staat bekend om zijn typisch Aziatische selfies met mensen die hij tegenkomt. Hij deelt ze vaak op zijn Instagram, zoals hieronder te zien valt. De reeks selfies bevatten beroemde acteurs die dezelfde warmte in de ogen van Ke Huy Quan terug beantwoorden.

Overlopen van zichzelf
Extra opvallend is dan ook de selfie met Robert Downey. Ook op die foto is het schrijnend duidelijk dat Robert vooral overloopt van zichzelf, terwijl de rest wel oprecht blij kan zijn voor hem. En eigenlijk is Ke Huy Quan de grote winnaar van de Oscar-avond met zijn attente gedrag. Niets dan liefde en puur genieten van zijn tijd en zijn gezelschap.



NieuwsFilm

meest populair