Wordt dit de volgende film van Oscarwinnaar Christopher Nolan?

Wordt dit de volgende film van Oscarwinnaar Christopher Nolan?

Keert Nolan na het serieuze drama Oppenheimer terug naar de wereld van de blockbuster?

Christopher Nolans Oppenheimer won afgelopen weekend zeven Oscars, maar de vraag is nu: wat wordt de volgende film van de topregisseur?

In tegenstelling tot sommige andere regisseurs, staat Nolan erom bekend dat hij één film per keer regisseert en gedurende dat project zijn naam niet verbindt aan allerlei andere projecten.

What's next?
Maar wat wordt zijn volgende stap nu het prijzencircus rond Oppenheimer is afgerond?

Volgens Variety is het antwoord op die vraag volgens velen die durven te raden een filmversie van de invloedrijke Britse thriller-serie The Prisoner uit de jaren '60.

Interessant concept
In die 17-delige serie zagen we Patrick McGoohan als Number Six, een naamloze Britse geheim agent die wordt ontvoerd en gevangen komt te zitten in een mysterieus kustplaatsje.



De bewoners van dit plaatsje zijn honderden mensen uit alle hoeken van de samenleving. De meesten zijn ook gevangenen, sommigen zijn bewakers, maar allen worden ze constant gemonitord. Pogingen om te ontsnappen leiden tot executie.

Nu wel?
Nolans naam was in 2009 al aan het project verbonden, maar dat ging vervolgens niet door. Niet lang daarna volgde er een miniserie-reboot met Jim Caviezel, Ruth Wilson en Sir Ian McKellen.



Wil Nolan zich 15 jaar later alsnog aan deze verfilming binden? We komen er waarschijnlijk spoedig achter.

NieuwsFilm

meest populair