Eerste recensies voor 'Monkey Man': kijken of skippen?

Eerste recensies voor 'Monkey Man': kijken of skippen?

Dev Patel speelt niet alleen een sterke rol maar levert ook een overtuigend regiedebuut.

Eerder deze week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Monkey Man, de keiharde actiefilm waarin Dev Patel niet alleen de hoofdrol op zich neemt maar ook voor de eerste keer in zijn carrière optreedt als regisseur. Hoe pakt dit uit?

Patel wist al eerder hoge ogen te gooien met films als Lion en Slumdog Millionaire. In Monkey Man gooit hij het echter over een andere boeg en kruipt hij in de huid van Kid, een man die uit is op wraak.

Verhaal
Hij leidt een armoedig bestaan en brengt bijna al zijn tijd door in een ondergrondse vechtclub, in de hoop hier wat bij te kunnen verdienen. Hij is echter ook aan het trainen, om achter de mannen aan te gaan die alles van hem hebben afgenomen.

De keiharde actiefilm wordt vergeleken met John Wick en zo te zien is daar een goede reden voor: Monkey Man wordt tot nu toe uitstekend onthaald en staat op Rotten Tomatoes op dit moment zelfs op een behoorlijk mooie 90% na 30 recensies en op IMDb een 8,3.

Consensus
De meeste filmcritici zijn het erover eens dat Patel een heel sterk regiedebuut levert en zijn liefde voor het actiegenre duidelijk te zien is. Zo zegt een filmjournalist: "Zodra je de blockbuster hebt gezien, wil je hem meteen weer opnieuw opzetten". Bekijk de trailer nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair