Featured

'John Wick': The High Table en The Elder uitgelegd

De franchise van John Wick zit vol verrassingen.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
De John Wick-franchise omvat een bijzondere mythologie. De franchise rond Keanu Reeves speelt zich af in een wereld van moordenaars en criminelen, waaronder zich ook de High Table en The Elder bevinden.

De eerste film, John Wick, verkende de wereld van de huurmoordenaar, en introduceerde The Continental als een veilige plek om te verblijven. In Chapter Two verkenden we andere elementen, waaronder de wijze waarop de onderwereld van Wick werkt.

The High Table
Voor moordenaars als John Wick is The High Table een raad die de meest machtige criminele organisaties in de wereld in de gaten houdt. Er zijn twaalf plekken in The High Table, elk voor een van de specifieke criminele organisaties. Zo zitten de Russische maffia, de Cosa Nostra, Yakuza en Triads aan tafel.

The High Table houdt de balans in de gaten en was ook verantwoordelijk voor het contract van 7 miljoen dollar voor de dood van John Wick (nadat hij Santino D'Antonio doodde). Verder heeft The High Table controle over The Continental. In Chapter 3 - Parabellum leren we tot slot The Adjudicator kennen, die voor de organisatie werkt en ook verantwoordelijk is voor het uitvoeren van straffen die door The High Table uitgedeeld worden.

The Elder
Dan is er nog The Elder, de mysterieuze en krachtige leider van The High Table. Hij woont middenin de woestijn, waar hij veilig is voor andere criminelen. Toen John Wick hem wilde vinden, kwam hij bijna om van de dorst in de woestijn.

The Elder bleek de enige te zijn die John zijn leven terug zou kunnen krijgen. Hij gaf John dan ook de opdracht om Winston te vermoorden, in ruil waarvoor de premie op z'n hoofd zou verdwijnen. Tegelijk moest John zijn loyaliteit bewijzen door zijn ringvinger af te hakken.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair