In dit vervolg gaat John Wick op wraakqueeste in Rome. De vuist- en vuurgevechten zijn beter gechoreografeerd dan in het origineel.
play

7,2 details

  • 122 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
122 Min Verenigde Staten

John Wick moet zijn pensioen uitstellen wanneer een oud-collega de macht over een schimmige Italiaanse organisatie probeert te grijpen. Gebonden door een bloed-eed om hem te helpen reist John af naar Rome. Daar komt hij tegenover de beste moordenaars ter wereld te staan in een bloedstollende strijd vol adrenaline die de non-stop actie van het origineel naar een geheel nieuw level tilt.

Regie
David Leitch
Chad Stahelski
Cast
Keanu Reeves, Laurence Fishburne, John Leguizamo, Ian McShane, Peter Stormare, Franco Nero, Riccardo Scamarcio, Common, Lance Reddick, Bridget Moynahan, Ruby Rose, Peter Serafinowicz, Thomas Sadoski, David Patrick Kelly, Claudia Gerini, Tobias Segal, Toshiko Onizawa, Aly Mang, Crystal Lonneberg, Nancy Cejari, Heidi Moneymaker, Erik Frandsen, Oleg Prudius, Perry Yung.
Release
09.02.2017
Release NL
09.02.2017
Release DVD
22.06.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Chad Stahelski | Cast: Keanu Reeves (John Wick), John Leguizamo (Aurelio), Riccardo Scamarcio (Santino), Ian McShane (Winston), Laurence Fishburne (The Bowery King), Ruby Rose (Ares), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2017

De hoogste Russische gangsterbaas zit niet bepaald relaxt in zijn fauteuil. Terwijl hij zenuwachtig aan zijn veel te grote sigaar lurkt, vertelt hij zijn handlangers over Baba Yaga, de boeman. "Hij heeft ooit drie man vermoord met een potlood. Met een fucking potlood!" De boeman in kwestie is John Wick, wiens reputatie hem vooruit is gesneld. Voordat het besef goed en wel is ingedaald bij de getatoeëerde spierbundels, klinkt in de nabijgelegen loods een hoop kabaal. Het is het geluid van slippende en gierende banden van een Ford Mustang. En pistoolschoten. John Wick is terug.

En zo doen de makers van John Wick 2 opnieuw hun stinkende best om het hoofdpersonage aan alle kanten te mythologiseren. Meestal gebeurt dat niet op de meest originele wijze. In het begin doemt de gestalte van de ex-huurmoordenaar langzaam op uit het donker, waarbij de schaduw pas op het allerlaatste moment van zijn gezicht verdwijnt. Het is een trucje dat we al tig keer eerder hebben gezien. Net zoals de aanblik van een handvol criminelen die met samengeknepen billen de komst van de schietgrage John Wick afwachten.

alle artikelen (22)

John Wick: Chapter 2 Nieuwsberichten