'Angel Has Fallen' in de bioscoop: hierbij 5 andere eenmanslegers!

'Angel Has Fallen' in de bioscoop: hierbij 5 andere eenmanslegers!

Wie wist ook zijn of haar mannetje te staan tegenover een overmacht aan slechteriken?

Na het Witte Huis en London is het in Angel Has Fallen de het presidentiële vliegtuig Air Force One dat wordt aangevallen door terroristen. Maar dan hebben ze wederom gerekend buiten Mike Banning die deze keer niet alleen de slechteriken te lijf moet gaan, maar ook zijn eigen FBI, want Banning staat bovenaan de verdachtenlijst. Gelukkig staat hij zijn mannetje, zoals vele andere actiehelden. Hier bekijken we vijf andere eenmanslegers die hem voorgingen. Let op: milde spoilers.



John McClane
Hij is dan misschien een eenmansleger, maar dan wel eentje tegen wil en dank. John McClane raakt namelijk altijd verzeild in avonturen waar hij helemaal geen deel van wil uitmaken. Zo wil hij in Die Hard gewoon naar een kerstfeest op het kantoor van zijn vrouw, probeert hij haar in Die Hard 2 op te halen van het vliegveld en heeft hij in Die Hard with a Vengeance alleen maar zin om zijn roes uit te slapen. Jammer genoeg duiken er telkens terroristen op die hem het leven zuur maken.

Bekijk de afbeelding



Hit-Girl
Aangezien zij al vanaf jonge leeftijd getraind werd door haar vader Big Daddy is het geen verrassing dat Hit-Girl uitgroeide tot een tegenstander van formaat. Figuurlijk dan. Want hoewel zij nog altijd maar elf jaar is, verslaat ze de misdadigers die haar pad kruisen met gemak. Ondanks de "hulp" van de titelheld van Kick-Ass neemt ze bloedig wraak op de maffiabaas die zij verantwoordelijk acht voor de dood van haar moeder.

Bekijk de afbeelding



Rama
Hoewel er tijdens The Raid een flatgebouw wordt bestormd door een compleet team, is het al snel alleen Rama die het moet opnemen tegen hordes criminelen. En hoe! Vol bottenbrekende actie neemt hij verdieping na verdieping over. Toegegeven, voor de bikkelharde Mad Dog heeft hij wat hulp nodig, maar dat vergeven we hem graag. In het vervolg - waar hij infiltreert in een criminele organisatie - doet hij het nog eens dunnetjes over.

Bekijk de afbeelding



John Rambo
Rambo is misschien wel hét schoolvoorbeeld van een eenmansleger. In First Blood is dat nog tegen zijn zin, als hij zich vanwege posttraumatische stress in het nauw gedreven voelt, maar met de vervolgen liet hij zien dat hij ook vrijwillig complete bataljons kan uitschakelen. Daarbij laat hij zich niet remmen door zijn leeftijd, want zelfs nu hij de zeventig gepasseerd is, blijkt een oorlog met Mexicaanse drugskartels hem uitstekend te bevallen. Je kunt een man immers wel uit de strijd halen, maar de strijd niet uit de man...

Bekijk de afbeelding



John Wick
Keanu Reeves is de laatste jaren bezig aan een heuse comeback en daarvan lijkt John Wick het grootste wapenfeit. Na de dood van zijn vrouw leeft de voormalig huurmoordenaar een teruggetrokken leven. Tot een crimineel zijn hond - die hij nota bene van zijn grote liefde heeft gekregen - vermoordt. Wick besluit de schurk te volgen en stuit daarbij op zijn voormalige werkgever. Deze heeft een leger maffiosi en huurlingen, maar die dienen slechts als kanonnenvoer voor de vaardige killer, die in het vervolgliet zien dat hij niet meer dan een potlood nodig heeft om te winnen.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair