Kick-Ass (2010)

A new breed of superheroes will be revealed.

Een gewelddadig elfjarig meisje steelt de show in deze geslaagde superheldenparodie.
play

7,4 details

  • 117 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigd Koninkrijk

Kick-Ass gaat over de doorsnee tiener Dave Lizewski, een stripfan die besluit zijn obsessie als inspiratie te gebruiken en zelf een superheld te worden. Zoals een echte superheld betaamt, kiest hij een nieuwe naam: ‘Kick-Ass’. Hij scoort een flitsend pak met masker en gevechtsstok en is zo klaar om de misdaad te bestrijden. Er is alleen één probleem: ‘Kick-Ass’ heeft absoluut geen superkrachten.

Regie
Matthew Vaughn
Cast
Aaron Taylor-Johnson, Lyndsy Fonseca, Mark Strong, Evan Peters, Christopher Mintz-Plasse, Elizabeth McGovern, Corey Johnson, Garrett M. Brown, Michael Rispoli, Deborah Twiss, Sophie Wu, Johnny Hopkins, Stu 'Large' Riley, Ohene Cornelius, Kenneth Simmons.
Budget
$ 28.000.000
Opbrengst
$ 96.188.903
Release
16.04.2010
Release NL
15.04.2010
Release DVD
31.08.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Matthew Vaughn | Cast: Aaron Johnson (Dave Lizewski/Kick-Ass), Chloe Moretz (Mindy Macready/Hit Girl), Nicolas Cage (Damon Macready/Big Daddy), Christopher Mintz-Plasse (Chris D'Amico/Red Mist) e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2010

Kick-Ass is een veelzeggende titel die tegelijk veel en weinig belooft. Gewelddadig popcornvermaak, maar niet complexer dan nodig om de actie voort te stuwen en impact te geven. Kick-Ass is geweldsverheerlijking waarin het bloed rijkelijk vloeit, de oneliners snedig zijn, logica soms afwezig is en de nodige clichés niet gemeden worden. Maar wat maakt dat allemaal uit als je een elfjarig meisje hebt dat met allerlei wapens op spectaculaire wijze korte metten maakt met een misdaadimperium?

De hoofdpersoon mag dan een jongen zijn die besluit een wetsuit aan te trekken en zich als een superheld probeert te gedragen, de echte sterren van deze film zijn (de inmiddels dertienjarige) Chloe Moretz als Mindy Macready en Nicolas Cage als Damon Macready, een vader-dochterteam van échte superhelden met de aliassen Hit Girl en Big Daddy. Hun motivatie en doeleinde - wraak op de maffiabaas die ervoor zorgde dat papa onschuldig werd opgesloten terwijl moeder in het kraambed stierf - mag dan niet zo nobel zijn, ze zijn professionele helden die de show stelen van amateur Kick-Ass.

videotrailers & clips

alle artikelen (48)

Kick-Ass Nieuwsberichten

Laatste reacties

Timme

"...Kick-Ass is volgens mijn mening één van de beste superhelden films die er ooit gemaakt is. Hij is g......"

Glennekeeeee

"...Heerlijke film! Nog maar zelden een blockbuster gezien die actie, komedie, spanning en comics zo goe......"

thefanwithnoname

"...[quote=Emerson160]Ik snap alleen niet hoe [spoiler]Big Daddy doodgaat? [/spoiler][/quote] [spoile......"