'Dune: Part Two'-schrijver legt uit waarom dit personage veel anders is dan in het boek

'Dune: Part Two'-schrijver legt uit waarom dit personage veel anders is dan in het boek

Schrijver John Spaihts zegt dat ze het moeilijk anders hadden kunnen doen.

Denis Villeneuve heeft weer eens een nieuw pareltje geleverd met Dune: Part Two. Deze wordt extreem goed onthaald en scoort overal mooie cijfers, maar toch heeft de regisseur bepaalde elementen van het boek veranderd. Nu krijgen we hier meer over te horen.

Ondanks het feit dat de blockbuster er zeker mag zijn, zijn sommige boek-puristen ontevreden over enkele aanpassingen. Villeneuve liet recentelijk nog weten waarom Thufir Hawat ontbreekt. Nu laat schrijver Jon Spaihts zich uit over een ander belangrijk personage.

Lady Jessica
Tijdens de eerste film komen we erachter dat de moeder van Paul, Lady Jessica, zwanger is. In het tweede deel krijgen we een blik te zien van Alia, gespeeld door Anya Taylor-Joy. Zij moet nog geboren worden, maar in het boek speelt zij al een belangrijke rol zelfs als kleuter.

In het boek van Frank Herbert is Alia namelijk al geboren en is zij zelfs degene die de Baron vermoord terwijl ze pas een jong kind is. In de film communiceert Jessica echter met haar baby'tje, dat dus nog geboren moet worden.

Anders
Spaihts legt uit hoe dit komt: "Het is niet makkelijk om te gaan voor een peuter die een hoofdrol speelt. Het is lastig om dit op een overtuigende manier in beeld, laat staan dat het in het verhaal zou passen".


"Duke Leto is net komen te overlijden en we wilden laten zien hoe de personages dat allemaal op hun eigen manier proberen te verwerken. Jessica praat tegen zichzelf en lijkt als het ware wel 'gek geworden te zijn'. We hielden van dit dramatische effect en besloten dus hiervoor te gaan".

NieuwsFilm

meest populair