Een van de grootste filmtalenten in Hollywood stopte bijna met acteren voor deze reden

Een van de grootste filmtalenten in Hollywood stopte bijna met acteren voor deze reden

John Travolta had genoeg van alle tegenslagen, maar Quentin Tarantino had een ander plan.

John Travolta is misschien de laatste jaren iets minder te zien, de acteur is nog steeds een grote naam in Hollywood dankzij zijn geweldige carrière. Toch had dit er allemaal veel anders uit kunnen komen te zien.

Travolta werd in de jaren zeventig wereldberoemd met optredens in klassiekers als Saturday Night Fever en Grease. Mede dankzij deze films werd hij een van de grootste sterren in de filmwereld en had hij de rollen voor het oprapen.

Mindere tijd
Helaas duurde dit niet lang. In de jaren tachtig speelde de acteur in mindere films, waardoor hij ook een periode kende van dalende populariteit. Als gevolg hiervan kreeg hij niet meer echt goede rollen aangeboden, waardoor de teleurstellingen zich op bleven stapelen.

Op een gegeven moment dacht Travolta eraan te stoppen. De acteur had namelijk het gevoel dat hij over zijn hoogtepunt was en had genoeg van alle tegenslagen. Op ditzelfde moment nam niemand minder dan Quentin Tarantino contact met hem op.

Pulp Fiction
De regisseur, die in 1992 hoge ogen had weten te gooien met zijn regiedebuut Reservoir Dogs, begon in 1994 met Pulp Fiction en wilde hiervoor samenwerken met Travolta. Laatstgenoemde tekende voor het project.


De rest is geschiedenis. Pulp Fiction was een gigantisch succes en is vandaag de dag een cultfilm. Ook staat deze in de top 10 beste films aller tijden op IMDb. Dit pareltje betekende dan ook een keerpunt in Travolta's carrière.

Nieuwe fans
Dankzij zijn fantastische optreden als Vincent Vega werd Travolta geïntroduceerd aan een nieuwe generatie filmliefhebbers. Dit opende de deur naar verdere successen die hierna volgden, zoals o.a. The Thin Red Line en Face/Off.



NieuwsFilm

meest populair