Dit is wanneer je de stevigere 'John Wick'-kloon 'Monkey Man' op het witte doek ziet

Dit is wanneer je de stevigere 'John Wick'-kloon 'Monkey Man' op het witte doek ziet

'Monkey Man' is het regiedebuut van Dev Patel, die ook de hoofdrol speelt in de film.

Dev Patel is uitgegroeid tot een talentvolle acteur en is niet meer de kleine jongeman die je zag in Slumdog Millionaire. Dit jaar maakt hij zijn regiedebuut met de stevige actiefilm Monkey Man, waarin je een heel andere Patel te zien zal krijgen.

Patel heeft de film niet enkel geregisseerd, maar ook mede geschreven en geproduceerd. Hij speelt ook de hoofdrol in de film naast Sharlto Copley en vooral ook Indische acteurs als Pitobash, Sobhita Dhulipala, Sikandar Kher en Vipin Sharma.

Verhaal
In Monkey Man volgen we Kid (Patel), een anonieme jongeman die werkt in een ondergrondse vechtclub. Hij vecht er elke nacht met een gorillamasker op om wat geld te verdienen.

Na jaren van onderdrukte woede zet hij zich in om wraak te nemen op een groep corrupte leiders die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn moeder en ook misbruik maken van de arme en machteloze mensen.

John Wick in Mumbai
Voor de film inspireerde Patel zich op de legende van Hanuman, een mythische figuur die symbool staat voor kracht en moed. De film heeft een R-beoordeling gekregen voor hevig bloederig geweld, verkrachting, taalgebruik, seksuele inhoud/naaktheid en drugsgebruik en wordt bescheven als "John Wick in Mumbai".


De film was oorspronkelijk gekocht door Netflix die het zou uitbrengen op hun streamingdienst, maar Jordan Peele kreeg de kans om de film op voorhand te zien en vond dat Monkey Man te zien moest zijn in de bioscoop waardoor hij de film kocht van Netflix.

Echt pijn
Wat betreft zijn werk aan de film, verklaarde Patel: "Ik denk dat het actiegenre soms misbruikt is door het systeem. Ik wilde het een echte ziel geven, echte trauma's, echte pijn. En ik wilde er een beetje cultuur aan toevoegen."


En echte pijn heeft Patel ook gevoeld bij het draaien van de film. Zo heeft hij tijdens de opnames verschillende verwondingen opgelopen, waaronder een gebroken hand, twee gebroken tenen, een gescheurde schouder en een ooginfectie.

In de bioscoop
Je kan Patel in actie zien in Monkey Man vanaf 3 april wanneer het uitkomt in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair