Charlize Theron kwam tijdens deze film bijna om het leven: "een behoorlijk akelige val"

Charlize Theron kwam tijdens deze film bijna om het leven: "een behoorlijk akelige val"

De actrice brak bijna haar nek en haar verlamd achter kunnen blijven.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat acteurs ver gaan voor een bepaalde rol in de hoop deze zo overtuigend mogelijk over te kunnen brengen. Soms gaan ze zelfs iets te ver. Charlize Theron weet hier alles vanaf.

Theron heeft natuurlijk al de nodige pareltjes gemaakt, waaronder diverse actiefilms. De actrice kan hier wel van genieten en doet het grootste deel van haar stuntwerk zelf. Toch ging dit tijdens de opnames van Aeon Flux behoorlijk fout.

Ongeluk
In deze film uit 2005, die gebaseerd is op de gelijknamige populaire animatieserie, speelt Theron de hoofdrol van de mysterieuze en dodelijke huurmoordenaar. De film zit vol met intense actiescènes, maar ondanks het feit dat Theron behoorlijk veel ervaring heeft, ging het mis.

Tijdens het filmen van een gevaarlijke stunt viel de met een Oscar bekroonde actrice van een platform af en kwam ze op haar nek terecht. Ze werd vervolgens naar het ziekenhuis gesneld voor een spoedbehandeling.

Erger
De actrice had enige tijd nodig om te herstellen, maar de dokters maakten haar duidelijk dat ze enorm veel geluk had gehad. Als Theron namelijk ietsje anders terecht was gekomen, was de kans op dwarslaesie behoorlijk groot, wat betekent dat ze bijna verlamd raakte.


Helaas werd Aeon Flux ook niet bepaald een succes. De actiefilm flopte behoorlijk en scoort op IMDb maar een 5,4 en op Rotten Tomatoes slechts een 9%. Het belangrijkste was natuurlijk wel dat het weer allemaal goed kwam met Theron.

Stunts
Hoewel de actrice met de schrik vrijkwam, veranderde Theron nauwelijks haar manier van werken. Zo stond ze erop dat ze haar eigen stuntwerk bleef doen, ook voor Aeon Flux terwijl ze net pas goed en wel uit het ziekenhuis was ontslagen.


Ondanks het feit dat ze wel aandrong op betere veiligheidsmaatregelen voor toekomstige projecten, bleef ze wel het grootste deel van haar eigen stunts uitvoeren in actiefilms. Denk bijvoorbeeld maar aan Mad Max: Fury Road en The Old Guard.

NieuwsFilm

meest populair