Æon Flux (2005)

Perfect Future Shock

Vervalt al snel in een bloedserieuze context zonder ruimte voor ironie.
play

4,7 details

  • 93 Min
  • Actie
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

In een verre toekomst hebben besmettelijke ziektes het grootste gedeelte van de wereldbevolking vernietigd. Er is nog maar één beschermde stad, Bregna, die wordt omgeven door een soort muur. De stad wordt geleid door een aantal wetenschappers. Aeon Flux is de belangrijkste strijdster van de Monicans, een ondergronds rebellen-netwerk dat wordt geleid door de 'Handler'. Als Aeon een missie moet uitvoeren waarbij ze regeringsleider Goodchild moet vermoorden, ontdekt ze een belangrijk geheim, waardoor ze gaat twijfelen of ze wel aan de juiste kant staat.

Regie
Karyn Kusama
Cast
Charlize Theron, Frances McDormand, Marton Csokas, Jonny Lee Miller, Pete Postlethwaite, Sophie Okonedo, Amelia Warner, Nikolai Kinski, Paterson Joseph, Caroline Chikezie, Thomas Huber, Maverick Queck, Aoibheann O'Hara, Weijian Liu, Yangzom Brauen.
Budget
$ 62.000.000
Opbrengst
$ 52.000.000
Release
01.12.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Karyn Kusama | Cast: Charlize Theron (Aeon Flux), Sophie Okonedo (Sithandra), Marton Csokas (Trevor Goodchild), Frances McDormand (Handler) e.a. | Speelduur: 93 minuten

Er gaat meestal wel een tijdje overheen voordat acteurs de curieuze filmkeuzes van het verleden uit de doeken doen. William H. Macey, alom gerespecteerd om zijn indrukwekkende rits bijrollen, gaf een jaar na zijn optreden in Jurassic Park 3 toe het puur en alleen voor het geld te hebben gedaan. Zijn vrouw (Felicity Huffman) kon ieder moment bevallen en dus was een extraatje welkom. “Anders had ik het nooit gedaan”, vertelde hij het Britse blad Empire. Het beste acteerwerk moet natuurlijk bij de filmpromotie van stal worden gehaald.

Met smart wacht ik op nog twee dergelijke verklaringen. Een daarvan moet uit de mond komen van tweevoudig Oscarwinnaar Kevin Spacey, binnenkort te zien in het tenenkrommende Justin Timberlake-vehikel Edison. Geld zat toch zou je denken? Daarnaast mag ook Charlize Theron haar fans uitleggen wat ze te zoeken had in Aeon Flux, gebaseerd op de kortstondige MTV-animatieserie. Een productie waar je je schouders bij ophaalt: waarom toch? Theron, alom bewierookt vanwege haar griezelig overtuigende transformatie in Monster, haalt waarschijnlijk opgelucht adem nu ze met haar nieuwe Oscarnominatie (North Country) deze wond kan verbergen. Met de première van Aeon Flux is een mooi moment aangebroken deze weer zichtbaar te maken. Al is het maar om ons er even over te verwonderen.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

Æon Flux Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tidus

"...Zeker geen topper. Verhaal is wat suf naar mijn mening. Toch heb ik de film inmiddels 3 of 4 keer g......"

Edwinem

"...[quote=AniCator]OK. Jullie doen me realiseren dat dit een boring film is. Maar ik heb hem toch zo'n......"

AniCator

"...OK. Jullie doen me realiseren dat dit een boring film is. Maar ik heb hem toch zo'n 5 keer teruggeke......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Æon Flux

acties