Jason Momoa wil maar wat graag terugkeren voor 'Dune 3'

Jason Momoa wil maar wat graag terugkeren voor 'Dune 3'

De filmfanaten zullen nog even moeten wachten of het ervan komt.

Op dit moment draait Dune: Part Two in de bioscopen. Dit is zo'n groot succes dat het derde deel nu al een zekerheid is. Jason Momoa, die een belangrijke rol speelt in de eerste Dune-film, hoopt terug te mogen keren voor het afsluitende deel.

In Dune is Momoa te zien als Duncan Idaho, een van de beste krijgers van de Atreides. Hij is een van de weinigen die de verassingsaanval van de Harkonnen overleeft, maar later in de film offert Duncan zich op zodat Paul en zijn moeder, Lady Jessica, kunnen ontkomen.

Reactie
Tijdens een recent interview laat Momoa zich hierover uit: "Het zou heel gaaf zijn als Duncan Idaho een soort van... Tja, ik kan hier eerlijk gezegd niet veel meer over zeggen, want dan kom ik misschien in de problemen".

"Ik kan wel verklappen dat we iets heel cools hadden opgenomen voor de eerste film maar dit werd uiteindelijk uit het verhaal geknipt. Het was behoorlijk episch. Ik zal in ieder geval proberen terug te keren voor het derde deel".

Mogelijkheid
Denis Villeneuve liet al eerder weten dat hij gedeleted scenes weghaalt voor een reden en dat deze ook niet meer gebruikt zullen worden. De vraag is dus, kan Momoa een terugkeer maken? Opgelet, SPOILERS volgen als je het tweede boek, Dune Messiah, niet hebt gelezen!


In het tweede boek van Frank Herbert speelt Duncan Idaho wederom een grote rol. Het personage keert terug door middel van de Tleilaxu ghola-technologie, waarmee overleden personen gekloond kunnen worden. Duncan wordt dus gereïncarneerd met enkele van zijn herinneringen intact, maar exact hetzelfde is hij niet meer... Het zou dus zeker kunnen dat Momoa terugkeert.

NieuwsFilm

meest populair