Waarom wordt Charlize Theron vervangen door Anya Taylor-Joy in 'Furiosa: A Mad Max Saga'?

Waarom wordt Charlize Theron vervangen door Anya Taylor-Joy in 'Furiosa: A Mad Max Saga'?

Regisseur George Miller overwoog om Theron digitaal jonger te maken, maar was niet overtuigd.

In 2015 was Charlize Therons Furiosa dé ster van Mad Max: Fury Road. Later dit jaar verschijnt de prequel Furiosa: A Mad Max Saga in de bioscopen. In de nieuwe film wordt Furiosa gespeeld door Anya Taylor-Joy. Maar waarom keert Theron eigenlijk niet terug voor de rol?

In een interview vertelt regisseur George Miller dat hij dolgraag Charlize Theron terug had gewild om Furiosa opnieuw te spelen. Maar omdat de nieuwe film zich jaren voor Fury Road afspeelt, werd gekozen voor een jongere actrice om de rol over te nemen. Miller overwoog nog om Theron digitaal jonger te maken, maar de regisseur was niet overtuigd van die technologie.

Miller was niet onder de indruk van The Irishman
Miller: "Ik dacht eerst: laten we Charlize digitaal jonger maken. Toen zag ik geweldige filmmakers als Martin Scorcese en Ang Lee hetzelfde proberen in The Irishman en Gemini, en het zag er toch niet zo geweldig uit. Het publiek zou alleen nog maar de digitale trucjes zien, en niet overtuigd zijn."

Miller is in ieder geval blij met de vervanger die hij gevonden heeft voor Theron: "Anya is van nature heel erg vastberaden. Ze is een heel erg zelfverzekerde en strikt persoon, ze bezit een bepaalde mysterieuze kwaliteit. Net als Charlize is ze getraind als balletdanser en daardoor hebben ze beiden een bepaalde nauwkeurigheid."

Plot
Furiosa: A Mad Max Saga vertelt het oorsprongsverhaal van Furiosa. Een jonge Furiosa wordt na het einde van de wereld meegenomen door een bikergang geleid door de warlord Dementus (Chris Hemsworth). Furiosa moet zien te overleven wanneer Dementus in conflict raakt met de leider van de Citadel, Immortan Joe.



Furiosa: A Mad Max Saga is vanaf 23 mei in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair