Spinaziespierbundel 'Popeye' krijgt na 45 jaar weer een live-action film

Spinaziespierbundel 'Popeye' krijgt na 45 jaar weer een live-action film

De eerdere bewerking geniet vandaag de dag nog steeds een cultstatus...

Wie dacht er als klein jongetje ook vaak dat je van spinazie heel sterk werd? Want jouw held Popeye lukte het toch ook? De bekende matroos verscheen vorige eeuw in talloze strips en tekenfilmpjes.

In 1980 werd er een eerste poging gedaan tot het maken van een live-action film met (de toen nog redelijk onbekende) Robin Williams in de hoofdrol als Popeye en Shelley Duvall (The Shining) als zijn geliefde Olive.

Tijd voor een upgrade
En nu, bijna vijf decennia later, werken studio's 'Chernin Entertainment' en 'King Features' samen aan een big-budget-inspanning om de zeeman weer op het grote scherm te krijgen vanwege diens 95-jarig bestaan.

Variety meldt dat Michael Caleo het script schrijft. De vorige bewerking met Williams was destijds een klein succesje. De film van Robert Altman verdiende $60 miljoen dollar met een budget van $20 miljoen dollar.

Geannuleerd project
De laatste keer dat fans hoop vestigden op een project wat gerealiseerd zou worden, was rond de animatiefilm van Genndy Tartakovsky in 2014. De animator produceerde zijn pitch, maar deze werd nooit opgepakt.NieuwsFilm

meest populair