Een van de grootste filmtalenten in Hollywood stopte bijna met acteren voor deze reden

Een van de grootste filmtalenten in Hollywood stopte bijna met acteren voor deze reden

Robert Pattinson kende zijn grote doorbraak met 'Twilight' maar de eerste auditie was rampzalig.

Robert Pattinson is op dit moment een van de grootste namen in Hollywood en heeft de rollen voor het oprapen. Toch had zijn carrière er heel anders uit kunnen zien, aangezien hij bijna stopte na een rampzalige auditie.

Pattinson brak al op jonge leeftijd door, voornamelijk dankzij zijn rol als Edward Cullen in de Twilight-franchise, maar toch had het allemaal heel veel anders kunnen lopen. De acteur werd door zijn agent aangeraden een gitaar mee te nemen, maar dit was een behoorlijke 'flop'.

Auditie
Zo zei Pattinson al eerder: "Mijn agent zei tegen me: 'Neem je gitaar mee'. Ik luisterde naar hem. Toen ik aan de beurt was en tegenover een groep mensen kwam te staan zeiden zij tegen mij: 'Oh, je hebt een gitaar meegebracht! Ga je een muzieknummer voor ons spelen?' Het was vernederend..."

"Zij keken mij verbaasd aan en zeiden: 'Je neemt een gitaar mee, enkel en alleen om deze vast te kunnen houden? Wat is daar de reden voor?' Ik had totaal geen zelfvertrouwen meer en kon wel door de grond zakken. Dit was een afschuwelijke auditie".

Toch nog
Pattinson vervolgt: "Ik weet nog heel goed dat ik meteen erna mijn ouders opbelde en zei: 'Dit was het. Ik hou ermee op. Ik ben mezelf aan het martelen met al deze audities en ik heb er genoeg van'. De dag erna mocht ik echter opnieuw auditie lopen. Ik kreeg een nieuwe kans".


Dit veranderde alles voor de acteur. Binnen 24 uur ging hij van nooit meer acteren na het bemachtigen van de hoofdrol in de wereldberoemde franchise. Wat je ook denkt van Twilight, het was het begin van een zeer succesvolle carrière van Pattinson.

Doorbraak
Pattinson ging na Twilight dan toch door en wist hoge ogen te gooien in films als Good Time, The King en The Lighthouse om maar enkele voorbeelden te noemen. Toch kon hij het Twilight-imago maar niet van zich afschudden, maar ook hier kwam verandering in.


In 2022 wist Pattinson misschien wel dé grootste superheldenrol in de filmwereld te bemachtigen, namelijk die van Batman. De acteur zette 'The Caped Crusader' overtuigend neer en is dan ook een van de enige superhelden die mag terugkeren in het nieuwe DC van James Gunn.

NieuwsFilm

meest populair