'Ghostbusters: Frozen Empire' gaat de franchise in een bijzonder rijtje plaatsen

'Ghostbusters: Frozen Empire' gaat de franchise in een bijzonder rijtje plaatsen

Een mijlpaal voor met name Bill Murray, Dan Aykroyd en Ernie Hudson...

Het vervolg Ghostbusters: Frozen Empire vindt zijn weg naar de bioscopen (bij ons over 2 weken) en de box-office-voorspellingen zien er erg rooskleurig uit, in tegenstelling tot de eerste recensies.

De verwachting is dat er in het openingsweekend ongeveer $45 miljoen dollar verdiend gaat worden, wat ongeveer gelijk staat aan Ghostbusters: Afterlife dat destijds in 2021 nog opende met $44 miljoen dollar.

Miljardenreeksen
Laatstgenoemde bracht uiteindelijk in totaal $204 miljoen dollar op, maar dat was in de coronaperiode, dus vanzelfsprekend hoopt Sony Pictures dat de nieuwste inzending het iets beter gaat doen met het oog op de toekomst.

Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat Frozen Empire de 'Ghostbusters'-franchise binnen een week na de release voorbij de grens van $1 miljard dollar zal duwen (de vorige 4 delen staan in totaal op $945 miljoen dollar).

Oude en nieuwe generatie
De Spengler-familie keert terug naar de brandweerkazerne van New York City waar hun voorgangers een geheim onderzoekslaboratorium hebben ontwikkeld om geesten mee te nemen naar het volgende niveau. Wanneer de ontdekking van een oud artefact een kwade kracht ontketent, moeten ze hun krachten bundelen om de wereld te redden van een tweede ijstijd.



NieuwsFilm

meest populair