Acteurs die niet meer hetzelfde waren na een grote rol: Johnny Depp in 'Fear and Loathing in Las Vegas'

Acteurs die niet meer hetzelfde waren na een grote rol: Johnny Depp in 'Fear and Loathing in Las Vegas'

De geliefde ster ging zo ver voor zijn rol dat hij niet meer van het personage afkwam.

Het komt wel vaker voor, dat een filmtalent in de huid kruipt van een personage en daarvoor behoorlijk ver gaat. Hier weet Johnny Depp alles vanaf, want een van zijn grote rollen was zeker niet makkelijk.

Depp weet als geen ander hoe hij excentrieke personages moet neerzetten. Denk bijvoorbeeld maar aan Willy Wonka, Edward Scissorhands en Jack Sparrow, om er maar een paar te noemen. Een andere knettergekke rol zette hij neer in Fear and Loathing in Las Vegas.

Rol
De film is gebaseerd op het boek van de journalist Hunter S. Thompson. In Fear and Loathing in Las Vegas speelt Depp Raoul Duke, een personage dat gebaseerd is op Thompson zelf. Duke maakt, samen met zijn gestoorde advocaat Gonzo (Benicio Del Toro) een knettergekke reis door Las Vegas.

Om zich zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op deze rol besloot Depp in te trekken bij Thompson zelf. De acteur woonde meerdere maanden in de kelder van de journalist, maar bracht veel tijd met Thompson door, om zo al zijn trekjes te leren.

Intens
Thompson stond bekend om zijn excentrieke levensstijl en intense persoonlijkheid. Depp veranderde op de set volledig in Thompson, waardoor de nodige cast en crewleden zelfs de indruk hadden dat Depp onder invloed van drugs was.


Zijn collega's begonnen zich dan ook enigszins zorgen te maken, aangezien de acteur zich zo diep in zijn rol dompelde dat hij bijna leek door te draaien. Depp bleef echter gewoon altijd in karakter, ook wanneer de camera's niet draaiden.

Overlijden
Depp was echter zo ver gegaan voor de rol dat hij Thompson niet meer makkelijk van zich af kon 'gooien'. Zo liet de acteur weten dat hij zich vaak nog gedroeg als Thompson, zonder dit te beseffen. In 2005 kreeg Depp een nieuwe klap te verduren, toen Thompson zelfmoord pleegde.


Depp en Thompson waren erg goed bevriend geraakt en de acteur liet al eerder weten dat hij Thompson als een mentor zag. Depp betaalde dan ook voor de crematie en zelfs de 3 miljoen dollar om Thompsons as uit een kanon te laten schieten.

NieuwsFilm

meest populair