Deze legendarisch acteur verdiende ruim $2000 per seconde voor 'Top Gun: Maverick'

Deze legendarisch acteur verdiende ruim $2000 per seconde voor 'Top Gun: Maverick'

De cameo van 3 minuten zorgde voor een dikke cheque voor dit icoon.

Na 36 jaar keerde Val Kilmer (Heat) tot verbazing van velen terug in de rol van Tom 'Iceman' Kazansky. Ondanks dat het een kleine rol was, was het wel een goedbetaalde.

Het karakter van Iceman, de rivaal van Tom Cruise Maverick, betekende in 1986 een iconische rol van Kilmer in Top Gun. Fans hoopten dan ook dat er een terugkeer zou plaatsvinden in de langverwachte sequel in 2022.

Verrassende cameo
Helaas moest Kilmer in 2015 een stap terug doen van zijn carrière, nadat er keelkanker was geconstateerd. De 63-jarige acteur onderging twee tracheotomieën, die zijn stembanden en zijn vermogen om te spreken beïnvloedden.

Fans waren daardoor extra verrast dat Kilmer een rentree maakte in Top Gun: Maverick. De cameo liet Iceman herenigen met Maverick nadat hij een viersterren-admiraal was geworden.

Dikke cheque
Met behulp van kunstmatige intelligentie werd het mogelijk gemaakt om de Iceman te laten praten. Dit zorgde voor de nodige emoties en de cameo van 3 minuten werd ook erg goed ontvangen door het publiek.


Naast de succesvolle terugkeer mocht Kilmer ook een aardige cheque ontvangen voor zijn rol. Volgens rapporten zou het salaris liggen tussen de $400.000 en $2 miljoen.

Flink gecasht
Omgerekend betekent dat Kilmer bij $400.000 minstens $2.222 per seconde verdiende. Als hij daadwerkelijk $2 miljoen heeft verdiend, zou dat $11.111 per seconde zijn geweest. Niet verkeerd dus.



NieuwsFilm

meest populair