Jake Gyllenhaal liep deze twee wereldberoemde rollen net mis

Jake Gyllenhaal liep deze twee wereldberoemde rollen net mis

De acteur heeft er echter geen spijt van en heeft er zelfs van geleerd.

Jake Gyllenhaal heeft al de nodige topfilms geleverd, maar dat betekent niet dat hij elke grote filmrol weet te bemachtigen. Het komt namelijk wel eens voor dat hij zijn meerdere moet erkennen in een andere acteur. Toch heeft hij hier niet altijd spijt van.

Gyllenhaal wordt vaak gezien als een van de beste acteurs van zijn generatie. Hij wist dan ook al hoge ogen te gooien in films als Prisoners, Nightcrawler en Brokeback Mountain, om er maar een paar op te noemen.

Misser
Menig filmregisseur wil dan ook maar wat graag samenwerken met de acteur, maar soms loopt hij ook wel eens een rol mis. Gyllenhaal was recentelijk te gast bij 'The Howard Stern Show', waar hij zich uitliet over zijn twee grootste missers.

Gyllenhaal maakte namelijk kans op de hoofdrol in Baz Luhrmanns Moulin Rouge!. Het ging tussen hem, Heath Ledger en Ewan McGregor. Laatstgenoemde trok uiteindelijk aan het langste eind.

Reactie
Hier zegt Gyllenhaal het volgende over: "Eerst voel je je teleurgesteld. Heath vond het ook jammer. Maar de rol was voor Ewan en daar moet je vrede mee hebben. Je leert hiermee om te gaan. Je zegt dan tegen jezelf: 'Volgende keer beter, je kan ze niet allemaal krijgen'."


Enkele jaren later liep Gyllenhaal een nóg grotere rol mis, namelijk die van van Bruce Wayne/Batman in Batman Begins van Christopher Nolan. Uiteindelijk ging de rol toch naar Christian Bale, maar Gyllenhaal is wel dankbaar voor de reactie van Nolan.

Goed gevoel
Zo vervolgt Gyllenhaal: "Christopher en Baz namen beiden contact met mij op om mij te vertellen dat ik de rol niet kreeg. Ze zeiden niet alleen bedankt, maar ze legden uit waarom ik het niet was geworden. Het kwam vaak aan op minuscule details".


"Toch gaf mij dit een goed gevoel. Ik zei tegen mezelf: "Kijk hoe ver je al bent gekomen. Blijf proberen!" Het gaf mij moed om door te gaan. En eerlijk is eerlijk, een telefoontje krijgen van Christopher Nolan is natuurlijk ook wel cool!"

NieuwsFilm

meest populair