Eerste recensies 'Godzilla x Kong: The New Empire': net zo goed als 'Godzilla vs. Kong'

Eerste recensies 'Godzilla x Kong: The New Empire': net zo goed als 'Godzilla vs. Kong'

De nieuwste film in het MonsterVerse scoort weer netjes, maar ook zo goed als de voorganger?

In 2021 scoorde Godzilla vs. Kong prima op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op een prima 76 procent en FilmTotaal-recensent Frank Stol gaf een nette 3,5 ster. Nu draait de opvolger Godzilla x Kong: The New Empire in de bioscopen. Hoe is de eerste ontvangst?

Na 81 recensies zien we dat de Tomatometer op een mindere, maar nog steeds redelijke 62 procent staat. Om een beter beeld te krijgen op de ontvangst tref je hieronder een aantal passages uit verschenen recensies.

"Je weet wat je krijgt"
"Kijk, met deze combinatie weet je wat je krijgt, en in deze film snap je het. En snap je het opnieuw. En opnieuw," aldus Soren Andersen van Seattle Times.

Amon Warmann van Empire Magazine is het daarmee waarschijnlijk eens: "Het wiel wordt niet opnieuw uitgevonden en het is te lang wachten op de laatste confrontatie. Maar als de wezens met elkaar in botsing komen, levert het nog steeds bevredigende sensatie op."

"Saaie gevechten"
Er zijn ook mindere reacties. Zo schrijft Caryn James van BBC.com: "Voor fans die ernaar uitkijken om Titans te zien vechten - steeds weer opnieuw - is de film prima. Voor anderen is het gewoon weer een Kong-film, met Godzilla zelf als een soort bijzaak."


"De kaiju van Godzilla x Kong: The New Empire staan voor niets anders dan zichzelf. Het zijn gewoon gigantische monsters die af en toe met elkaar vechten, wat te vergeven is als de gevechten in de film niet zo saai waren," vindt Alison Willmore van New York Magazine/Vulture.

"Vermakelijke avonturenfilm"
Onze eigen Terence Shea geeft Godzilla x Kong een prima 3,5 ster. "Godzilla x Kong: The New Empire is een geslaagd nieuw deel, een simpele maar vermakelijke avonturenfilm," aldus Terence. "Er is zelfs nog een liedje van onze eigen Golden Earring prominent aanwezig."

NieuwsFilm

meest populair