Sir Christopher Nolan: een nieuwe eer voor de Oscar bekroonde 'Oppenheimer' regisseur

Sir Christopher Nolan: een nieuwe eer voor de Oscar bekroonde 'Oppenheimer' regisseur

Binnenkort zullen we hem Sir Christopher Nolan moeten noemen, aangezien hij geridderd zal worden.

Christopher Nolan heeft al de nodige pareltjes geleverd. Afgelopen zomer was het weer raak, toen hij de beste film van 2023 leverde met Oppenheimer. De blockbuster was een grote hit en won de nodige prestigieuze filmprijzen, maar daar blijft het niet bij.

Oppenheimer mocht recentelijk nog maar liefst 7 Oscars in ontvangst nemen, iets dat door de nodige filmtalenten wordt gezien als de hoogst haalbare eer. Nolan gaat echter nog een stapje verder: de regisseur zal geridderd worden door King Charles.

Titel
De geliefde regisseur zal, samen met zijn vrouw Emma Thomas, op bezoek mogen bij King Charles. Nolan zal een knighthood krijgen, terwijl Thomas geëerd zal worden met een damehood. De CEO van Netflix, Ted Sarandos, krijgt weer de titel van CBE, oftewel Commander of the British Empire.

De CBE titel kreeg Nolan al in 2019. Over niet al te lang zal het beroemde koppel dus bekend staan als Sir Christopher Nolan en Dame Emma Thomas. Zij krijgen deze titels vanwege hun jarenlange contributie aan de filmindustrie.

Meer
Dit betekent niet dat Nolan het rustig aan gaat doen. De regisseur liet recentelijk nog weten weer snel een nieuwe film te gaan maken, al wil hij wel iets 'lichters' maken. Nolan zegt dat hij vaak de nodige duistere films heeft gemaakt en het nu eens over een andere boeg wil gooien.



NieuwsFilm

meest populair