Heb je thuis nog oude dvd's liggen? Deze kunnen je heel veel opbrengen!

Heb je thuis nog oude dvd's liggen? Deze kunnen je heel veel opbrengen!

Als je beschikt over speciale edities zou je hier wel eens honderden euro's voor kunnen vragen.

Vandaag de dag doet bijna niemand meer aan Blu-rays en zelfs nog minder aan dvd's. Mocht je echter nog een collectie thuis hebben liggen, gooi deze dan niet zomaar weg. Sommige dvd's kunnen je namelijk goud geld opbrengen.

Met de komst van alle streamingdiensten worden dvd's zo goed als niet meer verkocht. Toch zijn genoeg cinefielen op zoek naar speciale uitgaves en zijn bereid hiervoor flink te betalen. Deze exemplaren kunnen dan ook op het internet gevonden worden, maar zijn wel peperduur.

Geld
Oude dvd's kunnen je dus veel geld opleveren, vooral als je bijzondere edities in de kast hebt staan. Enkele van de meest waardevolle exemplaren: de cultklassieker The Evil Dead 'Book of the Dead Edition' is bijzonder door zijn hoes met boomstamreliëf. Hier kan je maar liefst 200 euro voor krijgen.

Hetzelfde geldt voor National Treasure, maar dan de wel de 'Presidential Edition'. Het gaat hier om een prachtige leren hoes, maar ook daarvoor moet je minstens 200 euro moeten betalen. Deze editie is dan ook zeer zeldzaam en lastig te vinden.

Baas boven baas
De Alien Quadrilogy 25th Anniversary is nog veel meer waard, namelijk maar liefst 677 euro. De case waarin de dvd's zitten heeft de vorm van het iconische alienhoofd. Inbegrepen zitten alle vier de originele films en een miniatuur-alien.


De The Real Ghostbusters Complete Collection kan je nog meer opbrengen. Recentelijk verkocht iemand op eBay deze editie voor maar liefst 876 euro. Het gaat hier om alle tekenfilms, die in een box zitten die gebouwd is als de iconische brandweerkazerne uit de films.

NieuwsFilm

meest populair