Steven Spielberg maakte zelf hilarische dinosaurusgeluiden voor 'Jurassic Park'

Steven Spielberg maakte zelf hilarische dinosaurusgeluiden voor 'Jurassic Park'

Acteurs van Jurassic Park herinneren zich de hilarische geluiden die regisseur Spielberg maakte tijdens het filmen.

Dat Jurassic Park 30 jaar geleden zo'n groot succes werd is mede te danken aan Steven Spielberg. Maar dat de regisseur ook de dinosaurusgeluiden voor zijn rekening nam, was waarschijnlijk niet bij iedereen bekend.

In 1993 bracht Jurassic Park baanbrekende speciale effecten op het witte scherm die het publiek niet eerder hadden gezien. De prehistorische wezens kwamen tot leven, alsof ze nooit weggeweest waren.

Bijzondere herinneringen
Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum spraken onlangs over hun herinneringen aan het filmen van de legendarische film. De acteurs hadden vooral bijzondere herinneringen aan de rol van regisseur Steven Spielberg.

Tijdens het filmen moest de regisseur verrassend genoeg zelf de dinogeluiden produceren. Zo wisten de acteurs namelijk wanneer de wezens op het scherm zouden verschijnen.

Spielberg biedt hulp
Dern vertelt over de reden voor de geluiden: "Het is vroeg in de film waar Richard [Attenborough] ons een rondleiding geeft en een koe naar beneden stuurt in de kooi. We reageerden allemaal anders, dus we zeiden: 'Steven, we hebben je hulp nodig.'"


De acteur gaat verder: "'We hebben een geluid nodig om op te reageren.' En bij take twee wachten we en luisteren we, en het is eng... dan horen we ineens Steven gaan, 'REERRRGHH! REERRGHH!' We barstten allemaal in lachen uit."

GRRRRROOOAGH
Ook Neill herinnert zich de hilarische imiaties van Spielberg "Steven's gebrul was absoluut angstaanjagend. (lacht) [...] We moesten reageren op de dinosaurussen, en daar staat Steven onderaan het veld, 'GRRRROOAGH!' door een megafoon te roepen en te zwaaien met een stok met een foto van een dinosauruskop."


Hoewel de drie oorspronkelijke castleden nog terugkeerden voor Jurassic World: Dominion, lijkt hun tijd in de serie toch voorbij. De laatste geruchten suggereren dat Scarlett Johansson klaar staat om de hoofdrol op te pakken voor de nieuwe film van Gareth Edwards.

NieuwsFilm

meest populair