De nieuwe oorlogsfilm 'Civil War' vraagt je "eigen interpretatie"

De nieuwe oorlogsfilm 'Civil War' vraagt je "eigen interpretatie"

De opmaak van de fictieve burgeroorlog in de film wordt door sommige Amerikanen als frustrerend beschouwd.

De nieuwe film van Alex Garland (Ex Machina, Annihiliation) krijgt dan wel veelbelovende reviews, toch is het internet verdeeld over de aanpak van de filmmaker wat betreft het verhaal.

Civil War, zoals de film heet, gaat namelijk over een fictieve burgeroorlog waarin negentien verschillende staten zich hebben afgescheiden van de Verenigde Staten. En de keuze van welke staten roept controverse op.

Eigen interpretatie
Zo zou de scheiding niet kloppen met de huidige verdeling in de VS tussen Democratische en Republikeinse staten. Maar volgens Garland is dat juist opzettelijk. "De film is eigenlijk ondoorzichtig," zo verklaart hij.

"Van de kijker wordt verwacht dat hij zijn eigen interpretatie maakt," aldus Garland. "Nu weet ik dat er mensen zijn die daar niet van houden, die willen dat films elke vraag beantwoorden. (...) [Maar] ik plaats [mijn mening] niet voorop omdat ik een gesprek niet wil afsluiten."

Release
Het is dus de bedoeling dat de kijker zich vragen stelt bij de film, maar er geen antwoorden in zoekt. Dat kunnen we allemaal snel gaan doen: Civil War verschijnt op 11 april in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair