Op deze dag verschijnt de grootse Nederlandse scifi-oorlogsfilm 'Invasie' in de bioscopen

Op deze dag verschijnt de grootse Nederlandse scifi-oorlogsfilm 'Invasie' in de bioscopen

'Invasie' is een keiharde actiefilm, die heel binnenkort in de bioscoop te zien zal zijn.

Zin om een nieuwe Nederlandse film te zien? Heel binnenkort komt de nieuwe actiefilm Invasie uit in de bioscoop. De film is geregisseerd door Bobby Boermans, bekend van onder andere Mocro Maffia, Het Gouden Uur en Hoogvliegers.

Invasie is een korte maar krachtige film van anderhalf uur, die vol actie en geweld zit. De cast van de film bestaat uit onder andere Tarikh Janssen, Fedja van Huêt, Gijs Blom, Matteo van der Grijn en Gijs Scholten van Aschat.

Verhaal
Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken.

Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok.

Geen grote actiefilmtraditie
Er is in Nederland geen grote actiefilmtraditie en met Invasie wil regisseur Boermans daar verandering in brengen. "Met Invasie richt ik mij op een jong publiek dat de grote bioscopen bezoekt. Met een flinke bak popcorn op schoot. Klaar voor spanning en sensatie," zei Boermans voorafgaand aan de productiestart in 2022.


In Invasie zal je kunnen ervaren hoe het leven aan boord van een marineschip is. De film is dan ook gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Marine, die de opnames logistiek en materieel ondersteund hebben. Defensie toont daardoor ook de film in avant-première op 9 en 10 april op verschillende plaatsen in Nederland waar je, naast de film te zien, ook meer info zal krijgen rond de Marine.

In de bioscoop
Invasie was eerst gepland om uit te komen op 28 maart, maar zal nu vanaf 11 april te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair