Invasie

Invasie (2024)

Snelle en vermakelijke popcornfilm over Curaçao dat wordt aangevallen door een fictief land.
play

5,3 details

  • 91 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Nederland
91 Min Nederland

Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok.

Alt titel
Invasion
Regie
Bobby Boermans
Cast
Oscar Foronda, Dian Biemans, Michel Sminia, Matteo van der Grijn, Raymond Thiry, Fedja van Huêt, Gijs Scholten van Aschat, Nyncke Beekhuyzen, Carine Crutzen, Mark Rietman, Hugo Haenen, Dennis Rudge, Gijs Blom, Jonas Smulders, Ortál Vriend, Xander van Vledder, Tarikh Janssen, Ziarah Janssen, Sabri Saddik, Martijn Hillenius.
Release
11.04.2024
Release NL
11.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Bobby Boermans | Scenario: Philip Delmaar, Lucas de Waard | Cast: Tarikh Janssen (Andy), Ortál Vriend (Noa), Fedja van Huêt (Stan Bot), Raymond Thiry (John Brouwer), Ziarah Janssen), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2024

Een filmcrew is groot, zelfs in Nederland. Daarom voelt de vermelding 'een film van' gevolgd door de naam van de regisseur nooit helemaal lekker. Het is wat minder erg als de regisseur ook het scenario heeft geschreven en een van de producenten is. Of als de regisseur een gevestigde naam is met een uitgebreid oeuvre van toptitels. In andere gevallen is het ego, en dat is zonde. Zo ook bij Invasie: het lijkt alsof de editors veel hebben opgelost dat regisseur Bobby Boermans over het hoofd heeft gezien.

Curaçao wordt uit het niets aangevallen door fictief buurland Veragua. Ze lijken het onder andere gemunt te hebben op een Nederlandse militaire basis. De aanwezige soldaten moeten zich staande zien te houden maar tegelijkertijd proberen uit te vogelen wat de reden voor de aanval is. Gelukkig is er een schip van de Nederlandse marine in de buurt. Terwijl de bemanning ze graag te hulp schiet, zit een terughoudende regering in Den Haag ze dwars.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Invasie Nieuwsberichten