Nu al veel kritiek op Amy Winehouse-biopic, regisseuse bijt van zich af

Nu al veel kritiek op Amy Winehouse-biopic, regisseuse bijt van zich af

Als je de kiekjes met elkaar vergelijkt is het wel te begrijpen dat niet alle fans tevreden zijn.

De laatste jaren zijn muzikale biopics gigantisch in. Denk bijvoorbeeld maar aan Rocketman en Elvis. Nu is Amy Winehouse aan de beurt, maar de nodige fans van de wereldberoemde zangeres kijken hier niet naar uit.

De bekendste muzikale biopic is waarschijnlijk Bohemian Rhapsody, maar verschillende filmfanaten hebben gezegd dat deze film de waarheid enigszins heeft verdraaid. De blockbuster was dan wel een hit, van het verhaal klopt niet veel (meer daarover lees je hier).

Vrees
Winehouse-fans vrezen dat hetzelfde staat te gebeuren met de film Back to Black. De reden hiervoor? De eerste trailer en kiekjes zien er in de ogen van veel mensen niet overtuigend genoeg uit en lijken niet eens echt op de zangeres.

Zo staat sociale media vol met verontwaardigde reacties. Verschillende Twitter-gebruikers zeggen dat de pruik die hoofdrolspeelster Marisa Abelà draagt niet eens lijkt op het haar van Winehouse en dat ook de tatouages van de actrice niet overeenkomen met die van de zangeres zelf.

Kritiek
Hierdoor denken de nodige mensen dat Back to Black snel in elkaar werd geknutseld en enkel en alleen hoopt te kunnen profiteren van het succes dat andere muzikale biopics hebben gekend. Bekijk een handjevol reacties hieronder.Na alle aanhoudende kritiek beet regisseuse Sam Taylor-Johnson van zich af: "Nee, ik denk niet dat de film controversieel is. Er zal altijd veel te doen zijn over een project van deze schaal, maar we hebben het gemaakt door de ogen van Amy, haar woorden en muziek. Het is een eerbetoon aan de geweldige artieste die zij was".

NieuwsFilm

meest populair