Ethan Hawke over het regisseren van zijn dochter Maya Hawke: "Ze is een artistiek beest"

Ethan Hawke over het regisseren van zijn dochter Maya Hawke: "Ze is een artistiek beest"

Ethan Hawke regisseert en schrijft mee aan film met dochter Maya Hawke als zieke auteur.

Ethan Hawke is erg eerlijk over zijn dochter Maya Hawke. Hij trad op als regisseur en co-schrijver voor de film Wildcat, waarin de jonge actrice uit Stranger Things een zieke auteur rond 1950 speelt. Maya treedt ook op als co-producent.

Hier in een interview met People vertelt Ethan, zelf een ervaren acteur uit films als Training Day en Leave the World Behind: "Maya wilde een film maken over een jonge vrouw die haar werk op de eerste plaats zet."

Beestachtig artistiek
Ethan vertelt: "Iedereen die Maya kent, weet dat zij sterk is. Dat is ze altijd geweest. Ze schrijft en maakt muziek. Ze houdt van acteren en schilderen. Ze is een artistiek beest."

Ook zegt hij: "Er zijn genoeg films over mannen en de relatie tot henzelf en hun werk. Maar je ziet niet vaak films over vrouwen die daarover gaan. Ik denk dat Maya een uitdaging zag in de ervaring van Flannery O'Connor. Het is een moeilijk portret van iemand die de moeite waard is."

Alleen waardevol werk
Hij voegt eraan toe: "Wij werken alleen samen als het toegevoegde waarde heeft. De mensen in deze productie waren bovendien geweldig om mee samen te werken. Zo talentvol en plezierig." Ethan en Maya vertellen meer in de YouTube-video van Collider.NieuwsFilm

meest populair