Vanaf deze dag is het knettergekke 'Furiosa: A Mad Max Saga' in de Nederlandse bioscopen te zien

Vanaf deze dag is het knettergekke 'Furiosa: A Mad Max Saga' in de Nederlandse bioscopen te zien

De actiefilm is vanaf 22 mei te zien in de Nederlandse bioscopen.

Er komt dit jaar een vijfde film in de Mad Max franchise uit. Vanaf 22 mei is de actiefilm Furiosa: A Mad Max Saga te zien in de bioscoop. En het belooft een film vol actie te worden.

Furiosa zal de vijfde film in de Mad Max franchise gaan worden. Eerder kwamen al Mad Max, Mad Max 2: The Road Warrior, Mad Max Beyond Thunderdome en Mad Max: Fury Road uit.

Verhaal
Het verhaal zal zich richten op een jonge Furiosa, voor het eerst te zien in Mad Max: Fury Road. Het verhaal zal zich tien tot vijftien jaar voor de gebeurtenissen van deze film afspelen.

Veel meer is er nog niet bekend, maar we kunnen in ieder geval een film verwachten die vol met actie zit. De Mad Max franchise staat daar namelijk om bekend, dus dat zal ook in deze nieuwe film weer het geval zijn.

Cast
De regie ligt net als bij alle andere Mad Max films in handen van George Miller. Hij werkt opnieuw samen met co-schrijver Nico Lathouris.


De rol van een jonge Furiosa wordt gespeeld door Anya Taylor-Joy. Verder zijn er rollen voor onder andere Chris Hemsworth en Tom Burke.

Ontstaan
Miller en Lathouris hebben meer dan vijftien jaar aan het scenario gewerkt voordat het verhaal klaar was. Omdat het verhaal zich tien tot vijftien jaar voor de gebeurtenissen van de vorige film afspeelt, moest er een nieuwe actrice gecast worden voor de rol van Furiosa.


Miller wilde namelijk niet dat de originele actrice van Furiosa, Charlize Theron, zou terugkeren en door middel van verschillende technieken jonger gemaakt zou worden. Hij kwam dus uiteindelijk uit bij Taylor-Joy.

NieuwsFilm

meest populair