Andie MacDowell weet waarom haar grijze krullen viraal gaan

Andie MacDowell weet waarom haar grijze krullen viraal gaan

"Ik denk dat het belangrijk is dat mensen zich afvragen waarom die nieuwsgierigheid en interesse er is"

Andie MacDowell vestigt onbedoeld de aandacht op haar grijze krullen. Ze wil daarom graag dat mensen weten dat die haarkleur zilver heet. En dat mannen diezelfde aandacht niet krijgen.

Hier in gesprek met Newbeauty vertelde de 65-jarige actrice uit klassiekers als Groundhog Day, Four Weddings and a Funeral en Bad Girls: "Ik vind het fascinerend dat mensen zo nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn in mijn haarkleur."

Vreemd dat grijze haar
Ze vervolgde met: "Ik denk dat het belangrijk is dat mensen zich afvragen waarom die nieuwsgierigheid en interesse er is, want het zou een man niet overkomen. Dat is een belangrijke vraag. Het komt omdat ik een vrouw ben. Bij mannen is dat zilveren haar volledig geaccepteerd."

Andie is dol op haar natuurlijke haarkleur en wilde dat ze eerder aan het grijs had toegegeven. Maar ze was bang voor de reacties. Ze zei: "Tijdens COVID had ik voldoende moed bij elkaar verzameld. Ik zag de uitgroei en hoe de echte kleur paste bij mijn huid en ogen. Ik vond het geweldig. En ik vond het tijd."

Niet de eigen haarkleur
Geaccepteerd is de eigen haarkleur bij grijs wordende actrices nog niet. Dus is Andie bovenal blij en dankbaar met de vele positieve reacties die zij wel krijgt. Andie maakt bijvoorbeeld al jaren reclame voor l'Oréal en het merk besloot niet moeilijk te doen en haar met haar zilveren haarkleur en al te omarmen.



NieuwsFilm

meest populair