Reese Witherspoon treurt om dood beroemde producent Paula Weinstein van 'Blood Diamond'

Reese Witherspoon treurt om dood beroemde producent Paula Weinstein van 'Blood Diamond'

Producent Paula Weinstein overleed op 78-jarige leeftijd, maar haar nalatenschap in Hollywood blijft voortleven.

Op 25 maart 2024 overleed Paula Weinstein op 78-jarige leeftijd. Ze is geen familie van de omstreden Harvey Weinstein, maar werkte ook in Hollywood als producent.

Onder haar bezielende leiding kwamen succesvolle projecten tot stand en werden films uitgebracht als The Perfect Storm, Analyze This en Blood Diamond. Ze won ook Emmy's voor Truman en Recount. Paula was getrouwd met de eveneens bekende filmproducent Mark Rosenberg.

Legendarische collega
Reese Witherspoon werkte met haar aan How Do You Know. In haar Instagram stories schreef Reese: "Ik vind het erg dat we deze legende moeten missen. Ik leerde zoveel van haar. Ze was een toegewijde moeder en vriendin. Rust in vrede, Paula. Je bent zo geliefd."

Ook Robert de Niro speelde in films die Paula produceerde. Samen met hem zette Paula het succesvolle Tribeca filmfestival op. Robert schreef in een bericht hier bij People: "Ik ben verdrietig om mijn talentvolle collega te moeten missen. Het was een voorrecht en een plezier met haar samen te werken."

Meesterlijk mens
Hannah Rosenberg, de dochter van Paula, schreef: "De wereld is een minder fijne plek zonder mijn moeder. Ze was een meesterlijke producent en stond voor de projecten waarin ze geloofde. Ze vocht voor verhalen en mensenrechten."



Ook Jane Fonda kende Paula goed en wijdt een lange, liefdevolle bericht aan haar op Instagram.

NieuwsFilm

meest populair