Alan Ritchson heeft schokkende ervaringen met modellenwerk: "Ze legaliseren misbruik"

Alan Ritchson heeft schokkende ervaringen met modellenwerk: "Ze legaliseren misbruik"

Alan Ritchson waarschuwt tieners voor de duistere kanten van de modellenindustrie en deelt schokkende ervaringen.

Alan Ritchson heeft een belangrijke boodschap voor de tieners die modellenwerk overwegen. De acteur uit Fast X en Teenage Mutant Ninja Turtles deelt in een openhartig interview zijn eigen nare ervaringen - en die zijn schokkend.

De bikkel uit Reacher stond vroeger model voor gerenommeerde merken als Calvin Klein en Abercrombie & Fitch. Hier in een recent gesprek met The Hollywood Reporter vertelt hij: "De modellenbranche heeft weinig goeds. Eigenlijk is het legaliseren van seks."

Modellenindustrie legaliseert sekswerk
Alan legt uit: "Die industrie heeft geen goede regelgeving en eigenlijk word je doorgegeven aan een fotograaf die je zal misbruiken. Ik ben ontelbare keren in een afschuwelijk scenario beland waar seksueel misbruik het doel was en dat geld het lokkertje."

Ook zegt hij: "Je danst rond met hoe houd ik de fotograaf en mijn agent tevreden zonder dat ik verkracht word. Ik heb medelijden met vrouwen die ten prooi vallen. Als ik iets niet wil, ben ik groot en sterk genoeg om te vertrekken. Dat heb ik ook meerdere keren gedaan."

Moedwillig laten vergrijpen
Alan Ritchson vertelt ook dat hij verhaal haalde bij een agent die hem moedwillig wilde laten vergrijpen door een fotograaf. Alan was destijds het best betaalde mannelijke model van dat agentschap en weigerde midden in de fotoshoot. Door de ruzies die daarna volgden, besloot Alan te stoppen met model staan.



Hij besloot het acteren weer op te pakken, want theaterwerk deed hij ver voor dat modellenwerk al. In het interview vertelt hij ook dat de kleine opdrachten voor catalogi het veiligst bleken voor hem. Zodra minder kleding en olie voorgesteld werden, was het voor hem rennen.

NieuwsFilm

meest populair