Regisseur 'Dune' regisseert "nucleaire film" voordat hij 'Dune: Part Three' maakt

Regisseur 'Dune' regisseert "nucleaire film" voordat hij 'Dune: Part Three' maakt

Denis Villeneuve wil na 6 jaar 'Dune' eerst een andere film gaan maken.

??Dune: Part Two regisseur Denis Villeneuve heeft zijn nieuwe film gevonden, en het is niet Dune: Part Three. Voordat de regisseur terugkeert naar Arrakis gaat hij zich focussen op een verfilming van het boek Nuclear War: A scenario.

Annie Jacobsen's boek, dat slechts een paar weken geleden verschenen is, schetst een beeld van hoe een toekomstige nucleaire oorlog eruit zou kunnen zien. Villeneuve werkt samen met filmproducent Legendary om het boek te vertalen naar film.

Dune: Part Three ook aangekondigd
Legendary maakte ook bekend dat ze met Villeneuve aan Dune: Part Three gaan werken. De derde film in de Dune-reeks wordt een verfilming van Frank Herberts tweede boek, Dune Messiah.

De Canadese regisseur gaf eerder al aan dat hij, na 6 jaar aan Dune: Part One en Dune: Part Two te hebben gewerkt, een pauze wil nemen van de Science-fiction-reeks. "Ik werk op dit moment aan vier verschillende scripts," vertelde Villeneuve aan The Hollywood Reporter. "Er is één project waar ik graag snel aan wil beginnen, en het is een goed idee om dat nu te maken voordat ik me op Dune: Messiah stort."

Box Office
Het project waar Villeneuve naar refereerde is waarschijnlijk de film die nu is aangekondigd. Daarnaast werkt de regisseur ook al jarenlang aan een script over het leven van Cleopatra.



Ondertussen blijft Dune: Part Two flink geld opbrengen. De film heeft inmiddels al ruim 630 miljoen dollar opgebracht, een flinke verbetering ten opzichte van de eerste film, die 400 miljoen opbracht. Het is dan ook begrijpelijk dat studio Warner Bros. snel een derde film wil maken, maar zowel de studio als de fans zullen nog even geduld moeten hebben.

NieuwsFilm

meest populair