'Alien: Romulus-regisseur wil dat de film net zo voelt als de eerste films uit de franchise: "er gaat niets boven het echte werk"

'Alien: Romulus-regisseur wil dat de film net zo voelt als de eerste films uit de franchise: "er gaat niets boven het echte werk"

De regisseur zegt dat hij de nadruk zal leggen op praktische effecten en gemaakte monsters voor de belangrijke scènes.

Regisseur Fede Álvarez heeft het zijn persoonlijke missie gemaakt om Alien: Romulus het gevoel van de originele Alien-film uit 1979 te geven.

In een eerder interview met The Hollywood Reporter onthulde Fede dat het project hetzelfde team binnenhaalde dat aan Alien werkte. Lees hier meer hierover.

Een obsessie
In een recent interview voegde hij eraan toe dat hij de nadruk zal leggen op praktische effecten en gemaakte monsters voor de belangrijke scènes.

Álvarez legt uit: "Ik heb een obsessie met het werken zonder groene schermen, dus hebben we elk wezen en elke set gebouwd."

Leefden en ademden
"Alles moest worden gebouwd, zodat we echt in deze ruimtes leefden en ademden. Als het gaat om persoonlijke momenten met wezens, gaat er niets boven het echte werk," aldus de regisseur.



Deze uitspraken suggereren dat Alien: Romulus tijdens ontmoetingen van dichtbij met het iconische wezen zal vertrouwen op praktische effecten in plaats van door de computer gegenereerde effecten.

NieuwsFilm

meest populair