Nieuwe oorlogsfilm 'Civil War' op 93% op Rotten Tomatoes: "robuust en verontrustend"

Nieuwe oorlogsfilm 'Civil War' op 93% op Rotten Tomatoes: "robuust en verontrustend"

Recensenten prijzen de film om de aangrijpende close-up van de onzekerheid van het leven in crisis.

De nieuwe oorlogsfilm Civil War scoort verrassend goed op Rotten Tomatoes met 93%. In Civil War volgen we een groep journalisten die het Witte Huis willen betreden, nadat er een burgeroorlog is uitgebroken in de Verenigde Staten.

De film van regisseur Alex Garland (Ex Machina) verschijnt op 12 april in wereldwijde bioscopen. Maar de eerste recensies van de critici voor actiefilm zijn veelbelovend.

Aangrijpende close-up
De recensenten die de film mochten zien zijn het erover eens dat de film geslaagd is in zijn ontwerp. En de regisseur een aangrijpende close-up biedt van de onzekerheid van het leven in een land in crisis.

De film wordt geprezen om zijn politieke schets: "Als politieke verklaring is Civil War prikkelend en af en toe frustrerend." Daarnaast wordt ook de balans gewaardeerd:
"Beangstigend, evenwichtig en ontwapenend menselijk".

Laatste regieklus
Een andere toprecensent van AV Club prijst de film: "Het is een film over de open vraag hoeveel menselijkheid wij als soort nog in ons hebben, en dat maakt het tot een provocerend, opwindend monster van een film dat zich in je ogen zal schroeien."


Garland heeft aangegeven dat Civil War zijn laatste klus zal zijn als regisseur. Eerder schreef hij het script voor 28 Days Later en regisseerde daarna de science-fiction hitfilm Ex Machina en Annihalation.

Spannende trailer
Civil War komt van het succesvolle productiehuis A24 en heeft een sterke cast met Kirsten Dunst, Wagner Moura en Jesse Plemons. Bekijk hieronder de laatste spannende trailer van de film die op 11 april bij ons in de bioscopen verschijnt:NieuwsFilm

meest populair