Alles wat we tot nu toe weten over de nieuwe 'Karate Kid'-film

Alles wat we tot nu toe weten over de nieuwe 'Karate Kid'-film

De nieuwste 'Karate Kid'-film staat gepland om eind dit jaar uit te komen.

De eerste Karate Kid-film werd uitgebracht in juni 1984 en 40 jaar later is de franchise nog steeds springlevend met de serie Cobra Kai op Netflix en een nieuwe Karate Kid-film die eraan komt. De originele films volgden Daniel LaRusso (Ralph Macchio) terwijl hij karate leerde en degenen die hem pestten overwon. Een andere Karate Kid-film uit 2010 zag Jaden Smith een vergelijkbaar personage spelen, hoewel hij kungfu leerde in plaats van karate. Nu, na meer dan een decennium, wordt er in 2024 een nieuwe Karate Kid-film uitgebracht.

Dat de nieuwe Karate Kid-film er komt is duidelijk, maar niet hoe deze zal aansluiten op de bestaande films. Sony belooft een terugkeer naar de originele Karate Kid-franchise met deze Karate Kid-film, hoewel er ook een zeker gevoel is dat het een soort zachte herstart zal zijn. Dit is ook enigszins niet verrassend, aangezien het directe verhaal van de originele Karate Kid is voortgezet door Cobra Kai, wat zelf heeft geleid tot speculatie over hoe de Karate Kid-film zich kan verhouden tot de serie. Dankzij het succes van Cobra Kai op Netflix wordt er met veel spanning gewacht op de nieuwe Karate Kid-film.

Verhaal
Hoewel de volledige details over het verhaal van de film nog niet zijn onthuld, is bekend dat de Karate Kid-film uit 2024 een tiener uit China zal volgen die studeert onder een strenge maar rechtvaardige mentor, vermoedelijk Mr. Han gespeeld door Jackie Chan.

Maar het is onduidelijk hoe dingen zullen aansluiten bij de originele franchise. Het feit dat Macchio terug zal keren in zijn rol als Daniel suggereert dat de reboot en de oorspronkelijke film als één lijn worden beschouwd. Echter, het is nog afwachten hoe deze nieuwe film zich precies zal verhouden tot de oorspronkelijke Karate Kid.

Personages uit alle generaties
De eerste grote casting kwam toen werd aangekondigd dat Macchio en Chan beiden in de film zouden verschijnen, waarbij ze hun eerdere rollen opnieuw zouden vertolken. Macchio zal terugkeren in zijn vertrouwde rol als Daniel uit The Karate Kid en Cobra Kai en Chan zal terugkeren als Mr. Han uit de remake van Karate Kid uit 2010. Dit bevestigt dat alle tijdperken van de Karate Kid-franchise niet alleen canon zijn, maar ook vertegenwoordigd zullen worden in de nieuwe film.


Het duo van Macchio en Chan verscheen in een officiële video van Sony Pictures waarin ze een wereldwijde castingaankondiging deden voor de rol van de titulaire Karate Kid. Slechts een paar maanden later werd de zoektocht afgerond met de Amerikaans-Chinese ster Ben Wang die werd gekozen om als hoofdpersonage te verschijnen. Andere namen zijn sindsdien aan de cast toegevoegd, zoals Sadie Stanley die de romantische interesse van het titelpersonage van Wang zal spelen en Joshua Jackson die haar vader zal spelen. Daarnaast werden Ming-Na Wen, Aramis Knight en Wyatt Oleff aan de cast toegevoegd, wiens rollen nog onbekend zijn.

Opnames begonnen
Hoewel de releasedatum van de film gepland staat voor eind 2024, werd onlangs eindelijk bevestigd dat de nieuwe Karate Kid-film is begonnen met opnemen. Op hun officiële X-pagina (voorheen Twitter) plaatste Sony Pictures een reeks foto's, inclusief een afbeelding van het klapbord en de ster van de film, Wang. Een andere foto toont het klapbord naast een pizzadoos, wat zou kunnen dienen als een aanwijzing over het verhaal van de film.


Karate Kid 2024 kwam oorspronkelijk uit op 7 juni 2024. Dat zou betekenen dat het uitkwam tijdens de 40e verjaardagsmaand van de eerste Karate Kid-film. Maar Sony moest de releasedatum van de film verschuiven door de Hollywood-stakingen. Karate Kid 2024 zal nu worden uitgebracht op 13 december 2024.

NieuwsFilm

meest populair