Alles wat we al weten over de derde 'Sonic the Hedgehog'-film die dit jaar verschijnt

Alles wat we al weten over de derde 'Sonic the Hedgehog'-film die dit jaar verschijnt

'Sonic the Hedgehog 3' komt eind dit jaar uit in de bioscoop.

De videogames van Sonic the Hedgehog zijn heel populair en werden al verschillende keren geadapteerd in een televisieserie. In 2020 kregen we dan een eerste Sonic the Hedgehog-film, wat een commercieel succes was. Twee jaar later kwam dan het vervolg Sonic the Hedgehog 2 uit en nu krijgen we een derde film. Hoe zal deze derde film rond Sonic eruitzien en wie speelt erin mee? Hier is alles wat we voorlopig weten over Sonic the Hedgehog 3.

Voordat de tweede Sonic the Hedgehog-film uitkwam in 2022 waren er al plannen voor een derde film en die komt nu eind dit jaar uit. Ben Schwartz, die de stem doet van Sonic, zal er opnieuw bij zijn samen met Jim Carrey als Dr. Robotnik. Er was wel wat twijfel rond Carrey, die na Sonic the Hedgehog 2 had aangekondigd dat hij met pensioen zou gaan, maar uiteindelijk hebben de makers hem zo ver kunnen krijgen om de rol van Robotnik te hernemen.

Cast
Naast Schwartz en Carrey zijn ook heel wat andere castleden terug. Zo heb je James Marsden als Tom Wachowski, de adoptievader van Sonic, Tika Sumpter als Tom's vrouw Maddie Wachowski en Lee Majdoub als Robotnik's assisten Agent Stone die te zien zullen zijn in Sonic the Hedgehog 3. En Colleen O'Shaughnessey zal opnieuw te horen zijn als Miles "Tails" Prower en Idris Elba als Knuckles the Echidna.

Bovendien zal Shadow the Hedgehog, een antropomorfe rood-gestreepte zwarte egel die het resultaat is van een geheim regeringsprogramma genaamd Project Shadow, in de film verschijnen. Zijn stemacteur moet nog worden onthuld. Er zijn ook heel wat nieuwe castleden die zich toevoegen aan de franchise zoals Krysten Ritter, Alyla Browne, Sofia Pernas en Cristo Fernández.

Verhaal
Sonic the Hedgehog 3 zal net als de vorige twee films geregisseerd worden door Jeff Fowler. De film zal inspiratie putten uit de videospellen Sonic Adventure 2 (2001) en Shadow the Hedgehog (2005) en zal ook geïnspireerd zijn door narratieve elementen uit de geanimeerde televisieserie Sonic the Hedgehog (1993 - 1994). Maar veel is er niet bekend over het verhaal van de film.


Wat we wel weten is dat Sonic waarschijnlijk zal moeten samenwerken met Tails en Knuckles met het trio dat samen te zien was aan het einde van Sonic the Hedgehog 2. Deze derde film belooft een avontuur te bevatten waarbij alle drie de personages vanaf het begin samen zijn. De scène halverwege de aftiteling van Sonic the Hedgehog 2 introduceerde ook een andere bekende gamepersonage: Shadow the Hedgehog. Hierdoor wordt verwacht dat Shadow zal worden gebruikt als de belangrijkste antagonist van Sonic the Hedgehog 3.

Productie
Fowler liet via Twitter alvast weten dat Sonic the Hedgehog 3 gedaan was met filmen eind maart. De productie van de film had wat vertraging door de stakingen in Hollywood, maar kon daarna gewoon beginnen. Nu dat alles gefilmd is, zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat er een eerste trailer uitkomt voor Sonic the Hedgehog 3.


Het is nog even wachten voordat Sonic the Hedgehog 3 te zien zal zijn in de bioscoop. Het staat nog steeds gepland voor 20 december. In afwachting voor de derde film, kan je natuurlijk de twee vorige films bekijken om mee te zijn met het verhaal. De eerste Sonic the Hedgehog-film kan je huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis, Sonic the Hedgehog 2 kan je bekijken op Netflix en kan je ook terugvinden op Pathé Thuis.

Knuckles
In afwachting van Sonic the Hedgehog 3 kan je natuurlijk ook al Knuckles in actie zien in zijn eigen serie, getiteld Knuckles. Deze spin-off serie speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Sonic the Hedgehog 2 en Sonic the Hedgehog 3 en volgt Knuckles the Echidna terwijl hij de hulpsheriff Wade Whipple traint in de wegen van de Echidna-strijder.


Elba herneemt zijn rol als Knuckles voor de serie naast Adam Pally, die zijn rol als Wade herneemt van de twee Sonic the Hedgehog-films. Ook Sumpter, Schwartz en O'Shaughnessey zullen een gastrol spelen in de serie. Knuckles, dat bestaat uit zes afleveringen, komt op 26 april uit op Paramount+ in de Verenigde Staten. In Nederland is de content van deze streamingdienst doorgaans te zien op SkyShowtime.

NieuwsFilm

meest populair