Paul Walter Hauser speelt hoofdrol in biopic over beroemde SNL-komiek

Paul Walter Hauser speelt hoofdrol in biopic over beroemde SNL-komiek

Lorne Michaels zal het project produceren dat gebaseerd is op The Chris Farley Show: A Biography in Three Acts...

Acteur Josh Gad (Frozen, Beauty and the Beast, Artemis Fowl ) gaat een komende biopic regisseren, gebaseerd op het leven van de in 1997 op 33-jarige leeftijd te vroeg overleden komiek Chris Farley.

De nog titelloze film is een bewerking van The Chris Farley Show: A Biography in Three Acts en wordt geproduceerd door Lorne Michaels, bedenker van het beroemde sketchprogramma 'Saturday Night Live'.

Eerdere vertolkingen
Acteur, cabaretier en worstelaar Paul Walter Hauser zou naar verluidt de rol van Farley willen spelen. Dit zal niet zijn eerste biopic zijn, nadat hij al veel lof kreeg voor zijn performance in Clint Eastwoods Richard Jewell (2019) over de man die valselijk wordt beschuldigd van het beramen van een bomaanslag op de Olympische Spelen van 1996. Daarvoor speelde Walter Hauser de rol van bodyguard Shawn Eckhardt in I, Tonya (2017).

Het project zal verder gebaseerd zijn op een biografie geschreven door Farley's broer Tom, gesteund door directe familie en nabestaanden.

Eeuwige nalatenschap
Farley verscheen in 'Saturday Night Live' tijdens de grote revivial-periode, naast grootheden als Phil Hartman en Adam Sandler, met opkomende talenten als David Spade en Rob Schneider. Hij wordt over het algemeen beschouwd als één van de beste fysieke komieken van zijn generatie, ongelooflijk bekwaam en behendig voor iemand die zo groot was als hij.NieuwsFilm

meest populair