De mogelijke volgende grote Netflix-hit verschijnt eerst op deze dag in de bioscoop

De mogelijke volgende grote Netflix-hit verschijnt eerst op deze dag in de bioscoop

'Hit Man' komt op 7 juni uit op Netflix, maar de film zal eerst in de bioscoop te zien zijn.

Glen Powell kon je onlangs nog zien in de romantische comedyfilm Anyone But You naast Sydney Sweeney. Binnenkort speelt hij in een andere romantische comedy-actiefilm die eerst in de bioscoop verschijnt voordat het uitkomt op Netflix.

Die film is Hit Man, geproduceerd en geregisseerd door Richard Linklater, die het scenario schreef samen met Powell. Het is gebaseerd op het artikel uit 2001 van Texas Monthly magazine met dezelfde naam, geschreven door Skip Hollandsworth. Naast Powell spelen ook Adria Arjona, Austin Amelio, Retta en Molly Bernard mee in de film.

Verhaal
Hit Man volgt Gary Johnson (Powell), de meest gezochte professionele huurmoordenaar in New Orleans. Als je hem betaalt om een ontrouwe echtgenoot of een gewelddadige baas uit te schakelen, kun je maar beter op je hoede zijn, want hij is eigenlijk een undercover politieagent uit Houston die zich voordoet als een betrouwbare huurmoordenaar.

Wanneer hij het protocol breekt om een wanhopige vrouw te helpen die probeert te vluchten voor een gewelddadige echtgenoot, merkt hij dat hij een van zijn valse persona's wordt, verliefd wordt op de vrouw en flirt met de gedachte om zelf een crimineel te worden.

In première
Hit Man had zijn wereldpremière op het filmfestival van Venetië in september 2023 en werd toen ook getoond op het internationaal filmfestival van Toronto. Daar verwierf Netflix de distributierechten voor de film voor 20 miljoen dollar, waardoor het de grootste filmaanbieding van het festival en van 2023 werd.


Hit Man kreeg al heel positieve reacties en heeft voorlopig een score van 96% op Rotten Tomatoes. Het oordeel van de website luidt: "Een bedrieglijk duistere thriller die ook boordevol grappen zit, Hit Man is een uitstekende showcase voor hoofdrolspeler Glen Powell en een van de meest puur vermakelijke films uit de carrière van Richard Linklater."

In de bioscoop
Hit Man komt op 7 juni uit op Netflix, maar als je zin hebt om de film eerder te zien, dan kan je de film in de bioscoop gaan kijken vanaf 23 mei.

NieuwsFilm

meest populair