J.K. Rowling blijft achter haar mening staan en haalt uit naar 'Harry Potter'-hoofdrolspelers

J.K. Rowling blijft achter haar mening staan en haalt uit naar 'Harry Potter'-hoofdrolspelers

Sommige mensen vinden haar vreselijk, anderen vinden het behoorlijk knap.

J.K. Rowling is natuurlijk wereldberoemd geworden als de schrijfster van de Harry Potter-verhalen. De laatste jaren komt ze echter vaker in het nieuws vanwege haar bijzondere berichten en uitspraken. Nu is het weer raak.

Het brein achter 'The Wizarding World' heeft zich al vaker uitgelaten over trans mensen. In 2020 liet Rowling weten het niet eens te zijn met de term 'mensen die menstrueren'. Sindsdien heeft ze zich hier vaker over uitgelaten.

Opnieuw
Op X, het voormalige Twitter, werd haar hierover gevraagd. Hoewel de schrijfster steun kreeg van Harry Potter-sterren als Ralph Fiennes en Helena Bonham Carter, haalden hoofdrolspelers Daniel Radcliffe en Emma Watson naar haar uit. Rowling reageert nu op haar beurt op de kritiek van het duo.

Zo zegt de schrijfster op X: "Ik zal het ze nooit vergeven. Celebs die hun platform gebruiken om transitie van minderjarigen toe te juichen, moeten hun excuses voor zich houden". Hoewel dit bericht inmiddels is verwijderd, wordt het nog steeds uitvoerig besproken.

Gemengde reacties
Hoewel genoeg mensen hun ongenoegen tonen en uithalen naar de schrijfster, zijn ook velen het met haar eens en vinden ze het knap dat zij voor haar mening durft op te komen. Dat wordt ook duidelijk in het onderstaande videootje en alle reacties die hierbij staan.NieuwsFilm

meest populair