Deze animatiefilm met de stem van Jeff Goldblum moet je op het grote scherm zien

Deze animatiefilm met de stem van Jeff Goldblum moet je op het grote scherm zien

Hoe kon de Braziliaanse jazzpianist Tenório Jr. in 1976 op raadselachtige wijze in Buenos Aires verdwijnen?

Gerenommeerd regisseur en Oscar-winnaar Fernando Trueba slaat opnieuw de handen ineen met de getalenteerde kunstenaar en striptekenaar Javier Mariscal voor een zeer bijzonder project: de kleurrijke 'animatiedocumentaire' They Shot the Piano Player.

De film, doordrenkt met aanstekelijke muziek en levendige beelden, biedt een meeslepende reis door de fascinerende geschiedenis van Latijns-Amerikaanse muziek.

Plot
Hoe kon de Braziliaanse jazzpianist Tenório Jr. in 1976 op raadselachtige wijze in Buenos Aires verdwijnen? De Amerikaanse muziekjournalist Jeff Harris gaat op zoek naar de waarheid. De film werpt een licht op het feestelijke ontstaan van de wereldberoemde Bossa Nova-beweging in Latijns-Amerika en volgt Harris' zoektocht naar antwoorden met boeiende interviews met muziekiconen zoals João Gilberto, Caetano Veloso, Gilberto Gil en Vinicius de Moraes.

Te midden van een tijd van creatieve vrijheid belicht de film een cruciale periode in de Latijns-Amerikaanse geschiedenis in de jaren '60 en '70, net voor het continent overspoeld werd door totalitaire regimes.

Muzikaal kleurspektakel
In de trailer zien we dat dit een kleurrijke animatie wordt die het verhaal vertelt over hoe een muzikale revolutie stukliep op militair geweld.


They Shot the Piano Player is vanaf 18 april te zien in de filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair