Henry Cavill speelt eigenlijk James Bond in 'Ministry of Ungentlemanly Warfare'

Henry Cavill speelt eigenlijk James Bond in 'Ministry of Ungentlemanly Warfare'

Zijn personage, dat echt geleefd heeft, was volgens velen de inspiratie voor de verhalen van Ian Fleming.

Deze week komt The Ministry of Ungentlemanly Warfare, de nieuwste film van Guy Ritchie, uit in Amerika. Het belooft een keiharde oorlogsfilm te worden in de typische Ritchie-stijl, al is het verhaal wel gebaseerd op iets dat echt heeft plaatsgevonden.

Die echte gebeurtenis is Operatie Postmaster tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarin een groep Britse commando's nogal onorthodoxe methodes toepaste tegen de Duitsers. En één van die soldaten, in de film gespeeld door Henry Cavill, was waarschijnlijk de inspiratie voor James Bond.

De originele Bond
Majoor Gus March-Phillips was de leider van de operatie en schijnt direct invloed te hebben gehad op Ian Fleming, die destijds als persofficier in het leger werkte. Fleming kennen wij natuurlijk als de schrijver van de Bond-boeken.

Cavill vertolkt March-Phillips in de film, en dat brengt hem in een interessante positie. De Superman-acteur was namelijk ooit de tweede keus om James Bond te spelen in Casino Royale: de rol ging toen naar Daniel Craig. Onder fans blijft Cavill nog altijd favoriet om 007 nieuw leven in te blazen.

Een overdreven variant
Hoeveel het personage overeenkomt met Bond, dat is echter de vraag. "We hebben een hyperbolische versie van dit personage gemaakt om in de film te passen," aldus Cavill. Dat is duidelijk te zien in de trailer.


Maar er is nog een andere connectie met Bond. March-Phillips schreef namelijk ook zelf spionageverhalen. Cavill vertelt: "Als hij niet [vroeg] was gestorven, dan was er een kans dat hij Ian Fleming had verslagen met het schrijven van een James Bond-achtig personage."

Release
Het is nog niet duidelijk wanneer The Ministry of Ungentlemanly Warfare in de Nederlandse bioscopen verschijnt, maar hopelijk hoeven we niet lang te wachten. Deze week speelt de film dus in Amerika.



NieuwsFilm

meest populair