'Arcadian' met Nicolas Cage is geïnspireerd door een van de meest onschuldige personages van Disney

'Arcadian' met Nicolas Cage is geïnspireerd door een van de meest onschuldige personages van Disney

De regisseur Ben Brewer vertelt dat het kenmerkende monster van de film feitelijk is geïnspireerd door een kinderangst en bekend en geliefd Disney-animatiepersonage

Regisseur Ben Brewer heeft in een interview met IGN onthuld dat het gruwelijke monster uit survival-horrorfilm Arcadian geïnspireerd is door een geliefd Disney-personage.

In de film leven Paul (Nicolas Cage) en zijn twee zonen in een toekomst waarin monsters in de nacht tevoorschijn komen en ravage veroorzaken.

Enge wezens
Wanneer één van de zonen op een dag niet voor zonsondergang naar huis terugkeert, moet Paul de veiligheid van zijn boerderij verlaten en de strijd aangaan met enge wezens.

En hoe die enge wezens eruit gingen zien, had Brewer "vanaf het begin" al concreet: "Grote ogen en enorme, uit elkaar geplaatste tanden, tanden die veel te groot waren voor de mond," vertelt de regisseur.

Kinderangst
Een idee dat voortkwam uit de kinderangst van de regisseur. "Goofy, het Disney-personage, was een grote inspiratiebron," legt Brewer uit.



De scène in A Goofy Movie waarin Goofy's zoon Max een nachtmerrie heeft over het veranderen in zijn vader, was waar de inspiratie vandaan kwam.

Te veel persoonlijkheid
"Die droomsequentie,het is angstaanjagend. Het is te veel persoonlijkheid. We hebben onze wezens te veel persoonlijkheid gegeven omdat het voor mensen eng zou zijn," aldus Brewer.

NieuwsFilm

meest populair