Deze complexe scène in 'Interstellar' snapt waarschijnlijk helemaal niemand

Deze complexe scène in 'Interstellar' snapt waarschijnlijk helemaal niemand

De populaire sciencefiction-film Interstellar van Christopher Nolan blijft tot op heden voor verwarring zorgen.

De film Interstellar van regisseur Christopher Nolan is een van de meest populaire sciencefiction-films van de afgelopen 20 jaar. Het blijft echter maar de vraag of iedereen de film wel helemaal snapte, gezien de film er nogal wat complexe scènes aan overhoudt.

Het feit dat de films van Christopher Nolan (Oppenheimer, Dunkirk) vaak nogal complexe verhaallijnen en thematieken bevatten is niets nieuws. De regisseur lijkt het in Interstellar echter wel redelijk bont te maken.

Tijdreizen
In Interstellar volgen we de avonturen van Cooper (gespeeld door Matthew McConaughey), die de toekomst van de mensheid moet zien te redden door geheimen in het heelal te ontcijferen.

Op een gegeven moment reist McConaughey door een zwart gat in het heelal, waarbij hij in een realiteit komt waarin de tijd een fysieke dimensie is, genaamd 'The Tesseract'. Op die manier kan hij communiceren met het verleden, in het specifiek met zijn dochter Murphy, gespeeld door Jessica Chastain. Volg jij het nog?

Indrukwekkend
Hoewel de onderliggende theorie van deze scène soms moeilijk te bevatten valt, levert het zeker mooie beelden op. Christopher Nolan liet deze scène ook niet overgeleverd aan visuele effecten, er werd hier een serieuze filmset voor gebouwd waar McConaughey doorheen zweefde.



Hoewel de scène niet altijd goed te begrijpen viel, liet dat de filmliefhebber duidelijk koud. De film heeft namelijk een publieksscore van 86 procent op rottentomatoes.com en wist wereldwijd zo'n $700 miljoen dollar op te halen bij de Box Office.

Zwart Gat
Ook qua techniek leek de The Dark Knight-regisseur wederom de grenzen op te zoeken. Het Visual Effects-team gebruikte het onderzoek en de hulp van sterrenkundige Kip Thorne om het zwarte gat in het heelal vorm te geven, iets wat nog nooit eerder was gedaan.



Toen in 2019 de eerste officiële foto van een zwart gat werd genomen, bleek deze overeen te komen met het zwarte gat uit Interstellar. De techniek die werd ontwikkeld voor de realisatie van het zwarte gat in de film wordt tot op de dag van vandaag gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden, gezien de nauwkeurigheid van de techniek.

NieuwsFilm

meest populair